Нові можливості навчання у сучасній технологічній ері: підсумки зустрічі науково-педагогічних працівників кафедри автоматики з випускниками Баришівського та Любарецького ліцеїв

21 березня 2024 року

У сучасному світі, де технології постійно розвиваються, важливо, щоб молодь була готова до викликів, котрі ставлять перед нею індустрія та наука. Тому зустріч співробітників кафедри автоматики та робототехнічних систем (далі АРС) з учнями Баришівського та Любарецького ліцеїв стала важливою подією для обох навчальних закладів.

На цій онлайн зустрічі учні мали можливість дізнатися про сучасні технології, що використовуються в автоматизації та робототехніці, а також про можливості навчання за спеціальністю 174 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка». Представники кафедри АРС поділилися зі школярами інформацією про актуальні спрямування, технології сучасного навчання та перспективи кар'єрного зростання.
Доцент кафедри АРС Алла Дудник ознайомила учасників зустрічі зі складом НПП кафедри, з науково-інноваційною діяльністю (у тому числі й за участю європейських університетів), а також проінформувала про умови вступу у поточному році.

Особливу увагу приділено демонстрації сучасного мікропроцесорного обладнання та лабораторних робіт, котрі проводяться на кафедрі. Учні мали можливість побачити, як функціонують роботизовані системи, автоматичні пристрої та програмне забезпечення, що використовуються для автоматизації виробництва та різноманітних технологічних процесів.
Зокрема, доцент кафедри АРС Тарас Лендєл продемонстрував наочні зразки обладнання у лабораторії комп’ютерно-інтегрованих технологій, котрі побудовані на основі контролерів Arduino та програмного забезпечення LabView.

Далі слідувала демонстрація обладнання лабораторії автоматизації типових технологічних процесів та виробництв, котру представив доцент кафедри АРС Микола Кіктєв. Зазначена лабораторія оснащена сучасними комплексами технічних засобів фірми ОВЕН.

Володимир Грищенко, доцент кафедри АРС, продемонстрував учням та вчителям ліцеїв лабораторію, що містить частотні перетворювачі, регулятори та програмовані логічні контролери фірми Schnider Electric. Зазначена лабораторія постійно поповнюється новими зразками обладнання та є сертифікованою виробником.

Лабораторію електроніки представляв доцент кафедри, д.т.н. Вячеслав Іващук: випускники познайомились із зразками електронних пристроїв, сучасними цифровими вимірювальними приладами та системами збору й обробки інформації.

Окрім того, увагу учнів було звернуто на можливості підготовки до вступу у наш університет, участь у підготовчих курсах, предметних олімпіадах. Випускники отримали поради щодо особливостей підготовки до національного мультипредметного тесту.

Ми відчули, що зустріч учнів Баришівського та Любарецького ліцеїв з представниками кафедри АРС стала подією, оскільки в не звичний для них варіант вони отримали цікаву інформацію про сучасні комп’ютерно-інтегровані технології та їх використання в перспективній спеціальності. Сподіваємось, що зазначене наблизило випускників цих навчальних закладів до свідомого й вірного вибору своєї майбутньої кар'єри.
На завершення висловлюємо слова вдячності організаторам зустрічі: доценту кафедри АРС Івану Цигульову, директору Баришівського ліцею Наталії Калмиковій, заступнику директора з навчально-виховної роботи Лілії Болосовій та директору Любарецького ліцею Ігорю Засенко, класному керівнику Тетяні Голубовій.

Доцент кафедри АРС Алла Дудник

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook