Обмін досвідом – це завжди взаємозбагачення!

18 березня 2024, 11:28

 Одним із напрямів підвищення якості надання освітніх послуг та зростання професійної майстерності науково-педагогічних працівників нашого університету є обмін досвідом під час проведення відкритих занять.

Згідно зі встановленим графіком, 15 березня 2024 року, професором кафедри соціальної роботи та реабілітації, доктором педагогічних наук Іриною Демченко було проведено відкриту лекцію з майстер-класом із дисципліни «Соціальна геронтологія» для студентів 4 курсу ОС «Бакалавр» спеціальності 231 «Соціальна робота. На обговорення була винесена тема «Самореалізація людини літнього віку», адже позитивна тенденція до збільшення тривалості життя населення актуалізують проблему життєдіяльності й оптимальних форм самореалізації людей третього віку. 
Під час лекції було схарактеризовано: сутність, зміст, чинники і форми самореалізації особистості в літньому віці; особливості процесу самореалізації людей третього віку в навчальній, професійній, трудовій, фізкультурно-оздоровчій, творчій та інших видах діяльності.
Студенти мали можливість обговорити проблеми та перешкоди на шляху самореалізації людей похилого віку на прикладі перегляду фрагментів зворушливої шведської трагікомедії «Друге життя Уве», знятої Ганнесом Голмом за однойменним романом Фредріка Бакмана (https://uaserials.pro/5834-druge-zhyttya-uve.html). У ході жвавої дискусії було виявлено фактори, які впливають на успішну самореалізацію літніх людей: підтримка сім’ї та друзів,  навчання та доступ до нових знань, здоровий спосіб життя та творча діяльність, соціальна участь та соціальна активність, що стають зв’язною ланкою між минулим, теперішнім та майбутнім.
 Цікавим і корисним моментом лекції було виконання присутніми ерготерапевтичної вправи «Ти зможеш», спрямованої на підтримку фізичного здоров’я людей похилого віку. 
Інтерес слухачів привернули студентські фото- та відео-повідомлення про види самореалізації пенсіонерів в умовах об’єднаних територіальних громад (Тростянецька ОТГ Вінницької обл., Гадзинська ОТГ Полтавська обл.).
  
 
  
Враховуючи запит від соціальних служб щодо оволодіння майбутніми соціальними працівниками різноманітними техніками творчої діяльності, родзинкою лекції став майстер-клас із розпису печива різнокольоровою глазур’ю (айсінгом).
  
 
  
Присутні на відкритій лекції високо оцінили фаховий рівень лекторки та проведеного заняття – актуальність теми, її зрозумілість та зміст, взаємодію з аудиторією, практичну зорієнтованість та творчий підхід.
 
Ірина Сопівник,
завідувач кафедри соціальної роботи та реабілітації
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook