«Колос» готується до перших «живих» конкурсів!

21 березня 2024 року

            6 квітня у ЦКМ КПІ ім. Сікорського відбудеться Всеукраїнський конкурс‑фестиваль мистецтв «ArtVesna», де візьме участь ансамбль пісні і танцю «Колос». Колектив готує кілька номерів, але одним з основних є вокально‑хореографічна композиція «Вербовая дощечка» (обробка Тараса Кушніра, постановка Ольги Сауріної), яка є унікальним поєднанням потужного народного вокалу солістки (Дьякова Владислава – студентка 1 курсу факультету харчових технологій), жіночого хору та балету.

«Ця композиція є незвичним поєднанням акапельного співу та хореографії, тому її постановка вимагає від студентів максимальної концентрації та формування так званого відчуття «виконавського плеча», підтримки в будь‑який момент твору. Це надзвичайно важливо, оскільки за фінальною концепцією композиція виконується без диригента, і саме в таких умовах виконавці, перебуваючи в постійній взаємодії один з одним, створюють щось надзвичайне та унікальне», - поділився своїми враженнями від концертного номера старший викладач кафедри культурології, керівник хорової групи Кушнір Т. І.
А ось що з приводу цієї вокально‑хореографічної композиції думає керівник балетної групи ансамблю старший викладач кафедри культурології Сауріна О. І.: «Вербовая дощечка» - це відображеня душі народу. Завдяки поєднанню хору та балету ми хотіли б втілити милозвучність української пісні, «вшитий» у мелодійності трагізм та важкі історичні події, емоційність та переживання української жінки, що пронесені крізь роки. Це такий драматургічний ідеал, до якого ми прагнемо та над чим плідно працюємо».
Народний ансамбль пісні і танцю «Колос» ім. С. Семеновського – це колектив однодумців, об’єднаних покликом серця та любов’ю до української пісні! Не втрачайте свою можливість долучитися до великої сім’ї «Колоса»! Ми відкриті для нових талановитих учасників! З будь-якого курсу, факультету та спеціальності - ми чекаємо саме тебе! Тут ти потрапиш до дружнього колективу та отримаєш незабутні спогади твого студентського життя. Бери друзів та одногрупників і записуйтесь вже зараз!
Репетиції проходять у навчальному корпусі №3 НУБіП України:
• хор - вівторок та четвер о 18:00
• балетна група - понеділок, середа, четвер о 16:30
Зі всіма питаннями, які у тебе виникли, звертайся до старост груп:
 • танцювальна група – Іра (telegram/inst @ira_holovash) або за номером телефона +38 (050) 250 6343
 • хорова група – Діана (inst @_diana_04_01) або за номером телефону +38 (096) 721 2093
Наші керівники:
• танцювальна група - Сауріна Ольга Іванівна +38 (096) 360 5551
• хорова група:
- Кушнір Тарас Ігорович +38 (096) 335 8423
- Карнаух Юрій Федорович +38 (097) 522 8000
Записуватися можна вже зараз!! 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook