Відбулася відкрита лекція Черниша Олега Миколайовича!

21 березня 2024, 15:32

     20 березня 2024 року відбулась відкрита лекція кандидата технічних наук, доцента кафедри механіки Черниша Олега Миколайовича з дисципліни «Теоретична механіка» на тему «Рівновага просторових систем сил», яка була прочитана для студентів 1-го курсу освітнього ступеню «Бакалавр» спеціальності 133 – «Галузеве машинобудування» факультету конструювання та дизайну.

     

     Питання рівноваги систем сил у просторі є основою розв’язку різноманітних інженерних задач, що виникають при конструюванні і розрахунку просторових конструкцій та механічного обладнання як у сільськогосподарському виробництві, так і в галузевому машинобудуванні у цілому.

     Під час лекції були, розглянуті питання аналітичного обчислення вектора сили у просторі, моменту сили відносно центра і осі, головного вектора і головного моменту системи, а також обґрунтовано методи виведення рівнянь рівноваги для просторових систем збіжних, довільних і паралельних сил.

     Лекцію було проведено на високому науково-методичному рівні із використанням сучасних мультимедійних засобів. Тема відкритої лекції, її структура відповідала робочій програмі навчальної дисципліни.

     Після завершення лекції відбулося критичне обговорення. Всі присутні на відкритій лекції висловили лише позитивні висновки. Побажання для лектора єдине – ПРАЦЮЙ ЯК МОЖНА ДОВШЕ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!

 

 

З повагою колектив кафедри механіки!

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook