Відкрита лекція «Гальванічні елементи. Акумулятори» доцента Романа Жили

22 березня 2024, 6:15

Згідно затвердженого Графіку проведення відкритих лекцій у весняному семестрі 2023-2024 навчального року 22 березня 2024 року доцентом кафедри загальної, органічної та фізичної хімії Романом Жилою була проведена відкрита лекція для студентів першого курсу спеціальності 144 - Теплоенергетика.

 

Тема відкритої лекції «Гальванічні елементи. Акумулятори». Основні питання, які розглядалися на лекції були наступні: електрохімічні системи, що використовуються у нас в промисловості і в повсякденному житті, історія винекнення гальванічних елементів, первинні хімічні джерела струму, сольові батареї, нікель-кадмієві, свинцево-кислотні, ферум-нікелеві і літій-іонні акумулятори, паливна комірка . Викладення матеріалу на лекції супроводжувалося демонстрацією презентації, а також наочною демонстрацією відповідних хімічних реакцій.

 

Можна відзначити постійний взаємозв’язок лектора з аудиторією, уміння пана Романа зацікавити студентів та активізувати їх роботу.

 

Відкриту лекцію відвідали завідувач кафедри загальної, органічної та фізичної хімії, професор Андрій Галстян, доценти кафедри Олена Хижан, Валерій Єфименко, Надія Солод, відповідальна від агробіологічного факультету щодо контролю за якістю освіти, к.с.-г.н., доцент кафедри рослинництва Ірина Свистунова.

Роман Жила,

доцент кафедри загальної, органічної та фізичної хімії

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook