Обговорення освітньо-професійної програми «Педагогіка вищої школи» на засіданні вченої ради гуманітарно-педагогічного факультету

25 березня 2024, 16:58

21 березня 2024 року на гуманітарно-педагогічному факультеті відбулося засідання вченої ради, на яке серед інших було винесено питання обговорення освітньо-професійних програм підготовки здобувачів освіти другого (магістерського) рівня, зокрема, освітньо-професійної програми 011 Педагогіка вищої школи. Висвітлення основних параметрів ОПП та її обговоерння відбулось у рамках підготовки до здійснення освітнього процесу у новому навчальному році.

Гарантом програми, канд. пед. наук, старшим викладачем Лідією Чередник було представлено освітньо-професійну програму за основними критеріями самоаналізу, винесено на обговорення навчальний план та запропоновані стейкхолдерами та здобувачами освіти зміни до нього. Так, аналіз результатів опитування здобувачів освіти виявив потребу у розширенні переліку освітніх вибіркових компонентів циклу спеціальної (фахової) підготовки. Результатом аналізу опитування здобувачів та обговорення навчального плану спеціальності на засіданні кафедри стало введення до переліку вибіркових компонентів дисциплін, спрямованих на спрямованих на формування soft skills, формування кіберкультури та медіакомпетентності: «Культура і етика віртуального спілкування», «Основи етики ділового спілкування та крос-культурної комунікації», «Освітній коучинг та SMM-менеджмент в освіті».

Реагуючи на пропозиції стейкхолдерів (зокрема, докт.пед.наук, професора, ректора КЗ «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» ХОР Пономарьової Г.Ф.) , було осучаснено та розширено змістове наповнення обов’язкового освітнього компоненту «Лідерство в освіті», що, в свою чергу, продиктувало і зміну його назви: «Лідерство і коучинг».

Такі трансформації підсилюють унікальність аналізованої освітньо-професійної програми, спрямованої на підготовку не тільки фахівців, здатних здійснювати професійну діяльність у закладах освіти різного рівня підготовки, у тому числі аграрного профілю, але і фахівців, зданих навчати персонал агропідприємств, організацій, компаній, формувати корпоративну культуру, забезпечувати підвищення кваліфікації.

В обговоренні представленої ОПП Педагогіка вищої школи участь взяли заступники декана гуманітарно-педагогічного факультету, доктор пед.наук, доцент Ігор Буцик та доктор філог.наук, доцент Світлана Харченко, завідувач кафедри педагогіки доктор пед.наук, професор, Руслан Сопівник, завідувач кафедри соціальної роботи та реабілітації, доктор пед.наук, доцент Ірина Сопівник та інш.

Члени вченої ради гуманітарно-педагогічного факультету схвально поставились до змін, запропонованих у навчальному плані ОПП Педагогіка вищої школи, зазначивши їх сучасність і доцільність.

 

 

Василь Костинюк,
асистент кафедри педагогіки

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook