Профорієнтаційна зустріч у дистанційному форматі з учнями школи №25 міста Черкаси щодо вступу на спеціальність 071 «Облік і оподаткування»

26 березня 2024 року
    Професійна діяльність – одна з найважливіших ідентичностей людини. Обравши свій фах, підліток обирає сферу, яку роками буде опановувати за допомогою книг, лекцій та практики. Потім робити перші професійні кроки та проводити близько восьми годин на день у статусі спеціаліста обраної ще в школі спеціальності. Витрачати сотні годин на підвищення кваліфікації, відвідування семінарів і розмови з родиною та друзями про свою діяльність.
    Тож на випускниках лежить тягар відповідальності – куди саме звернути? Вибір сьогоднішнього школяра часто формує його майбутнє. Як не розгубитись та прийняти слушне рішення – тим більше в умовах війни, коли майбутнє здається ще більш туманним.
    22 березня старший викладач кафедри обліку та оподаткування Олег Криворот у дистанційному форматі провів зустріч з випускниками 11-К класу Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №25 Черкаської міської ради Черкаської області.
     Олег Григорович у своєму виступі наголосив що бухгалтер - це дуже затребувана професія. Ці фахівці потрібні підприємцям і великому бізнесу для ведення фінансової звітності, бухгалтерського обліку, аудиту тощо. Скільки б не змінювалась модель ведення бізнесу, бухгалтер потрібен благодійним організаціям, державним і комерційним установам, бізнесу тощо. Бухгалтер веде облік матеріальних цінностей, нараховує заробітну плату, сплачує податки, веде облік коштів та готує звітність у контролюючі органи та інше. Професія бухгалтера передбачає постійного навчання, вивчення законодавства України, яке періодично змінюється, відстоювати інтереси компанії та запобігати штрафних санкцій пов’язаних з бухгалтерським обліком.
    Неабиякий інтерес у черкаських школярів викликала вікторина на знання бухгалтерської та аудиторської термінології. Після завершення презентації учні мали змогу задати запитання.
    Тож обираючи професію сьогодні, випускнику варто поставити собі питання: а як я, завдяки своїм талантам та здібностям, можу змінити на краще своє життя, життя своїх близьких, країни або навіть світу? Що запалює мене настільки, що я хочу витрачати на це своє життя і стати кращим представником цієї спеціальності?
        Хочеться висловити подяку класному керівнику Олені Наказненко за допомогу в організації зустрічі.
 
Людмила МЕЛЬЯНКОВА
доцентка кафедри обліку та оподаткування

 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook