Нові здобутки студентів на олімпіаді з міжнародних відносин

26 березня 2024 року

12 березня в НУБіП України на базі кафедри міжнародних відносин і суспільних наук відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». До олімпіади були залучені понад 50 учасників, як з НУБіП, так і з інших закладів вищої освіти.
Роботи учасників олімпіади перевірило кваліфіковане журі на чолі з завідувачем кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Вікторією Хвіст. Була відзначена висока якість поданих робіт і високий потенціал студентів різних курсів і різних спеціальностей.
За підсумками роботи журі було визначено такий п'єдестал переможців:
1 місце:
- Шишкіна Валерія Сергіївна (НУБіП, Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії, 4 курс)
- Тіллаєв Хікматулла Ойбек угли (Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії, 4 курс)
2 місце:
- Свириденко Олександра Валеріївна (НУБіП, Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії, 3 курс)
- Пугач Валерія Русланівна (НУБіП, Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка, 1 курс)
- Набока Софія Андріївна (НУБіП, Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії, 3 курс)
3 місце:
- Кравченко Юлія Володимирівна (НУБіП, Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії, 3 курс)
- Коноваленко Дар'я Сергіївна (НУБіП, Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії, 3 курс)
- Якименко Катерина Олексіївна (НУБіП, Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії, 1 курс)

Своїми враженнями ділиться переможниця олімпіади, студентка групи МВ-20001б Валерія Шишкіна: «Хочеться щиро подякувати всім причетним до організації даного заходу за таку чудову можливість перевірити здобуті під час навчання знання безпосередньо на практиці. Порівнюючи із минулорічними, на цей раз завдання видались трохи складнішими, але це не стало на заваді їх виконанню. Рівень загальної підготовки від університету виявився достатнім для їх ефективного опрацювання. Сам процес написання олімпіади викликав цілий спектр складних емоцій, починаючи від азарту і закінчуючи спокійною зосередженістю. Тільки за це можна сказати, що захід дійсно був цікавий і видався на славу!».
Ще один переможець олімпіади - Хікматулла Тіллаєв, студент 4 курсу Чорноморського національного університету імені Петра Могили, - підтверджує високий рівень проведення заходу: «Олімпіада пройшла дуже цікаво. Окрема подяка за складні та актуальні запитання. Питання стосувалися не лише історії та теорії міжнародних відносин а й сучасної геополітичної ситуації, в якій не існує простих рішень. Ще раз дякую за можливість брати участь у вашій олімпіаді!»
Студентка групи МВ-21002б Софія Набока відзначає: «Мені приємно зайняти 2 місце в олімпіаді. До цього жодного разу не брала участі в олімпіадах, тим більше не займала призові місця. Це був захоплюючий досвід. Було багато актуальних тем для роздумів. Також новонабутий досвід ще більше підкреслив важливість моєї спеціальності та розуміння різноманітності культурних підходів до проблем світового масштабу».

          

     

Вітаємо переможців олімпіади! Бажаємо їм і усім учасникам олімпіади нових досягнень в опануванні такої непростої та вкрай важливої професії, що стоїть на захисті національних інтересів держави!

 

 

Богдан Грушецький,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook