Відкрита лекція для майбутніх управлінців закладами освіти

27 березня 2024 року

Відповідно до затвердженого графіка проведення відкритих лекцій на гуманітарно-педагогічному факультеті 21 березня 2024 року було проведено заняття професором кафедри управління та освітніх технологій Наталією Гречаник. Лекція відбулась у змішаному форматі для магістрів ОПП/ОНП «Управління навчальним закладом» у межах вивчення нормативної освітньої компоненти «Управління освітньою діяльністю».

Запропонована тема заняття «Управління якістю освіти в закладі освіти» дозволила висвітлити такі питання: сутнісна характеристика базових понять (якість, якість освіти, заклад освіти, управління якістю освіти), мета і завдання забезпечення якості освіти в закладі освіти, система забезпечення якості освіти в сучасному закладі освіти (зовнішня, внутрішня), досвід НУБіП України.

У площині виокремлених аспектів лекції було закцентовано увагу на: генезі поняття «якість», його інтеграції в освітню сферу, нормативно-правовому супроводі забезпечення якості освіти, імплементації вищезазначеного у функціонування системи внутрішнього забезпечення якості освіти та взаємопов’язаності з явищем управління всіма напрямами освітньої діяльності, що відображають сенс і зміст сучасного освітнього процесу.

Теоретичну складову лекції магістри закріпили через ознайомлення з обговоренням критеріальної системи стану готовності до акредитаційних процесів ОПП/ОНП «Управління навчальним закладом», що очікуються восени 2024 року.

Отже, в процесі вивчення ОК «Управління освітньою діяльністю», усвідомлюючи міру відповідальності всього студентсько-викладацького колективу, ми охоплюємо не тільки формування ключових ЗК і СК здобувачів, задекларованих в програмах, а й ретельно готуємось до планових акредитацій ОП, які впроваджує наша кафедра.

Дякуємо магістрантам і колегам за активну та живу дискусію й критичне осмислення реалій і перспектив. Далі буде!

Наталія Гречаник,
професор кафедри управління та освітніх технологій

 
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook