ВІДБУЛАСЯ ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ З ПРОБЛЕМНИХ ПИТАНЬ ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕЧНОСТІ ПРОДУКТІВ БДЖІЛЬНИЦТВА

27 березня 2024, 13:25

Відповідно до графіку проведення відкритих лекцій на факультеті ветеринарної медицини 26 березня 2024 року на 3 парі професор Ткачук С.А. прочитала відкриту лекцію з дисципліни «Гігієна харчових продуктів» для студентів 4 курсу ОС «Магістр» спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» (ск) на тему: «Вимоги законодавства до меду та інших продуктів бджільництва. Методи контролювання якості та безпечності продуктів бджільництва».
На лекції були присутні члени кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька і відповідальна за проведення відкритих лекцій на факультеті ветеринарної медицини, доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Бойко Н.І., яка оголосила правила проведення відкритих лекцій.

Професор Ткачук С.А. вчасно розпочала лекційне заняття, уточнила відповідність теми лекції змістовному модулю за робочою програмою дисципліни «Гігієна харчових продуктів».
Викладення цієї теми розраховано на 4 години. Тому за 80 хв лекційного заняття охарактеризовані майже 3 питання за змістом.
Усі питання мали проблемний характер щодо вирішення питань якості та безпечності меду натурального, відповідно до вимог сучасного національного та європейського законодавства. Також, професором Ткачук С.А. надано вичерпну навчальну інформацію про методи дослідження меду натурального, правила його маркування та порядок проведення випробувань.

На лекції були присутніми 96% студентів 4 курсу ОС «Магістр» спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» (ск).
Як зазначила лектор теоретичний матеріал у повному обсязі представлений на ЕНК з цієї дисципліни, що є атестованим, а також надана додаткова сучасна інформація з наведеними посиланнями на адресу відповідних сайтів в Інтернеті.

За цією темою в навчально-науковій лабораторії кафедри «Гігієна харчових продуктів» будуть проведені лабораторні заняття на яких у повному обсязі студентам надаватимуться порядок і методики проведення випробувань меду та інших продуктів бджільництва.
Після лекційного заняття було проведено обговорення НПП кафедри викладеного теоретичного матеріалу. Викладачами відзначено, що лекційний матеріал викладений на високому фаховому рівні, методично правильно, є сучасним та відповідає зазначеним у робочій програмі дисципліни загальним і фаховим компетентностям, якими повинні володіти здобувачі вищої освіти за ОП «Ветеринарна медицина».


Таран Т.В., доцент кафедри ветеринарної гігієни імені професора А. К. Скороходька
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook