Унікальний музей нашого університету!

27 березня 2024, 12:12

  Студенти 1 групи I курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» побували на екскурсії в унікальному музеї нашого університету – музей історії НУБіП України.

  Експозиція музею розкриває історію становлення та розвитку нашого університету на Голосіївських пагорбах. Студенти з цікавістю ознайомились із стендами, присвяченими розвитку сільського господарства на території нашої країни та археологічними знахідками, такими як, наприклад, фрагменти грецької кераміки (VII ст. до н.е. – IV ст. н.е.), що були подаровані музею акад. Сергієм Квашею. Багато нового узнали студенти про кочівників – чумаків, про чумацький шлях, двопільну та трипільну системи обробітку ґрунту, про житло давніх слов’ян, про перших українських дослідників, що стали засновниками аграрної наукової школи.


  І звичайно привернули увагу студентів стенди, на яких є інформація про заповідне місце Києва – Голосіїв та будівництво тут корпусів нашого університету. З інтересом розглядали студенти експонати, присвячені Другій світовій війні. У корпусі ветеринарного інституту (нині 3-й корпус) знаходився штаб винищувального батальйону, а на території нашого університету пролягала 3-тя лінія оборони Києва, точилися запеклі бої… Студенти дізнались, що пам’ятник загиблим студентам у другій світовій війні на меморіалі пам’яті біля 2 корпусу (бронзова скульптура студента-захисника, який в одній руці тримає зброю, а другою притискає до грудей колосся пшениці), був створений за образом студента-третьокурсника нашого університету, голови студентського профкому Миколи Скиби. З болем і вдячністю розглядали студенти і сучасні експонати – фотографії полеглих студентів і співробітників університету в війні, розв’язаній росією.

 

  Серед експонатів музею, що присвячені сьогоденню університету дуже зацікавили студентів експонати, зроблені методом пластинації – полімерного бальзамування анатомічних препаратів, яким займаються на ветеринарному факультеті нашого університету. Осетр, що представлений у музеї забальзамований саме за допомогою цього методу.
  В експозиції музею висвітлено ключові етапи становлення НУБіП України: від інституту до університету, а також досягнення у різних сферах діяльності навчального закладу на сучасному етапі, представлені матеріали, ілюстровані великою кількістю фото, підкріплені речовими пам’ятками та документами. Акцентовано увагу на видатних випускниках нашого університету та працівниках із багаторічним стажем роботи у НУБіП України.

 

 


  Привертають увагу студентів також нагороди, представлені в експозиції, що характеризують здобутки університету в галузі освітньої, наукової та видавничої діяльності. Історія розвитку нашого університету дуже цікава і багатогранна. Дякуємо за екскурсію ученому секретарю музею Тетяні Миколаївні Чумак за дуже цікаву екскурсію!

 

Ольга Дмитрієва,
куратор I курсу 1, 2 груп спеціальності 202 «Захист та карантин рослин»,
доцент кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook