Екскурсія до Державного політехнічного музею

27 березня 2024, 18:54
КПІ

22 березня 2024 року студенти 1 курсу факультету КД спеціальності “Галузеве машинобудування” (групи ГМаш-2301, ГМаш-2302) разом із куратором, доцентом кафедри нарисної геометрії, комп’ютерної графіки та дизайну Іриною Грищенко відвідали Державний політехнічний музей імені Бориса Патона при Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського. Він є одним з найбільших українських музеїв техніки в Україні.

Студенти дізнались про більш ніж сторічну історію університету, побачити меморіальні речі і документи, пов’язані з засновниками, видатними випускниками і співробітниками та визначними подіями, в яких вони брали участь.
В музеї представлені перші київські комп’ютери, великі комп’ютери, маленькі комп’ютери, аналогові комп’ютери, механічні комп’ютери. І навіть військові комп’ютери.
Експозиції охоплюють широкий спектр технологій та інженерії та складаються з таких розділів: електроніка, приладобудування, інформатика, телебачення, корисні копалини, металургія, зварювання, машинобудування, промислові технології, транспорт, енергетика, телекомунікації.
В окремій будівлі музею розташований відділ авіації та космонавтики, де можна дізнатись про історію освоєння простору та побачити унікальні артефакти.

Дякуємо співробітникам музею за цікаву та пізнавальну екскурсію та незабутні враження!

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook