Говорили про НУБіП із полтавськими словесниками

27 березня 2024 року
НУБіП України

У випускників шкіл відповідальна пора: яку професію обрати, до якого закладу освіти вступати. Профорієнтаторів багато ЗВО рекламують себе, хочуть привабити сьогодні учня, завтра абітурієнта, а післязавтра студента. І це добре. Маємо всією українською громадою дбати, аби наші діти залишалися в Україні, бо ж майбутнє держави залежить від них. Значний відсоток випускників шкіл Полтавщини обирають столичні університети, розуміючи, що в Києві реальніші перспективи працевлаштування.

Професор Микола Степаненко й доцент Ніна Степаненко 27 березня 2022 року провели зустріч з освітянами Полтавщини. Її учасники стали педагоги майже з усіх колишніх районів. Науковці Національного університету біоресурсів і природокористування України удокладнено ознайомили вчителів і керівників освітніх закладів з університетом, з його величною історією та сучасними досягненнями. Щодо останніх, то вони вражають, зокрема місце закладу в різних рейтингах.

Ніна Степанівна й Микола Іванович запропонували цікавий і привабливий сюжет. Подив і водночас захоплення викликала розповідь про гуманітарно-педагогічний факультет (про інші напрями діяльності НУБІПу слухачі знали). Думаю, що після зустрічі, що відбулася, учителі рекомендуватимуть своїм вихованцям вступати саме до цього університету.

Тривалим і змістовим був такий сценарний епізод, як «Запитання-відповіді». Запитань надійшло багато й різних, відповіді – вичерпні і, що по-особливому важливе, щирі та правдиві. Не лилися потоками обіцянки, як це часто трапляється на таких заходах, а велася задушевна розмова, довірлива. Інакше й не могло бути: родину Степаненків добре знають на Полтавщині, то ж вони не мала права на якісь зайвості.

«НУБіП – справді освітній флагман. Порадіємо, якщо наші учні поповнять його студентську родину. Розкажемо випускникам про цей університет, замотивуємо їх і зробимо добру справу для наших вихованців та для України, яка чекає на “роботящі руки й роботящі уми» - підсумували освітяни Полтавщини.

 Ольга Коваленко, завідувачка відділу розвитку
суспільних, гуманітарних та мистецьких дисциплін
Полтавської академії неперервної освіти ім. М.В.Остроградського
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook