Презентація науково-практичних надбань науковців кафедри соціальної роботи та реабілітації на міжнародних науково-практичних конференціях

27 березня 2024 року
    Професорів кафедри соціальної роботи та реабілітації Гуманітарно-педагогічного факультету, як досвідчених фахівців, активно запрошують до участі у міжнародних науково-практичних конференціях. Зокрема професорку Осадченко Інну Іванівну лише протягом минулого тижня було запрошено до виступів із розгорнутими доповідями на пленарних засіданнях двох таких заходів: у м. Харків та м. Вінниця.
Так, у Харківському національному педагогічному університетііменіГ. С. Сковороди20–21 березня 2024 р. відбулася VІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Психолого-педагогічні проблеми вищої і середньої освіти в умовах сучасних викликів: теорія і практика». На ній Інна Іванівна презентувала результати теоретико-практичної роботи, успішно апробованої у процесі викладання таких навчальних дисциплін у НУБіП України, як «Тренінг групової згуртованості», «Тренінг комунікативності та асертивності» та «Психологія масової свідомості», а саме: «Альтернативні методи розв’язання конфліктних ситуацій».
 
Учасників конференції надзвичайно зацікавили статистичні показники, представлені у доповіді Осадченко І. І., отримані у результаті проведення серії психопедагогічних тренінгів «Як перестати сваритися один з одним?», зокрема щодо конфліктів між батьками та дітьми. Практичний інтерес також становила презентація авторських психопедагогічних вправ «Угода із собою» та «Угода із кимось» як альтернативних методів розв’язання конфліктних ситуацій. Окремі учасники навіть поточно випробували ці вправи та уже замовили проведення авторкою відповідних тренінгів. Відеозапис пленарного засідання конференції із вказаним виступом уже у електронному доступі:  http://surl.li/rzpkk
 
 26 березня 2024 р. на базі Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського відбулася VІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми формування творчої особистості педагога в контексті наступності дошкільної та початкової освіти».
Професора Осадченко І. І. запросили до вітального слова як щорічну гостю цього дійства та з презентацією-перекладом польсько-української співпраці із доктором Анною Млинарчук-Соколовською із Білостоцького університету (Польща) у сфері психопедагогічної підтримки сімей українських біженців, зокрема дітей, які нині перебувають закордоном.
 
Міжнародні науково-практичні конференції важливі для презентації та обміну результатів теоретичних та методичних досягнень дослідників, які водночас популяризують наш університет у вітчизняній та зарубіжній науці. Тому дуже важливими є запрошення науковців до участі у таких конференціях. Сподіваємося, що й надалі науково-практичні досягнення наших дослідників будуть гідно репрезентовані на конференціях різних рівнів.
 
Доктор педагогічних наук, професор,
професор кафедри соціальної роботи та
реабілітації Демченко І. І.
 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook