Урізноманітнюємо та вдосконалюємо форми і методи профорієнтаційної роботи

29 березня 2024 року
Глобальні зміни в розвитку сучасного соціо-економічного і політичного життя світової спільноти, передбачають підготовку молодого покоління, спроможного швидко і легко адаптуватися до умов сьогодення, креативно мислити та досягати високих результатів у своїй професійній діяльності. Тому  вибір професії та закладу вищої освіти для подальшого навчання – складний і відповідальний крок кожного випускника.
Важливе місце в цьому аспекті займає система профорієнтаційної роботи під керівництвом вчителя, адже від нього залежить сформованість професійного самовизначення учня. З метою посилення координуючої функції вчителів у профорієнтаційні роботі та забезпечення її послідовності і безперервності 28 березня викладачами кафедри соціальної роботи та реабілітації Національного університету біоресурсів і природокористування України Інною Осадченко та Іриною Демченко було проведено зустріч з педагогічним колективом Уманського ліцею №1 Уманської міської ради Черкаської області.
  
Під час зустрічі вчителі мали можливість ознайомитись із особливостями навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, зокрема на спеціальності «Соціальна робота». Також було запрошено всіх взяти участь у Дені відкритих дверей, який відбудеться 4 квітня 2023 року в очному і дистанційному форматі. Саме під час таких заходів випускники, батьки, вчителі зможуть більш детальніше дізнатись про спеціальності та унікальність освітньо-професійних програм університету. 
На зустрічі, у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?», було проведено релаксаційний авторський тренінг «Кавотерапія для вчителів».
   
Учасники тренінгу дізнались про кавотерапію як метод релаксації та емоційного розвантаження, який поєднує методи арт-, арома-, звуко-, смако-терапій для психологічної підтримки себе та один одного (в тому числі і в кризових умовах). Вчителі «малювали кавою» свої бажання, смакували ароматний напій та виконували дихальні вправи. 
  
  
 Педагоги мали можливість дізнатись інтерпретацію символічного рівня створених малюнків, відшукати внутрішні ресурси для протистояння несприятливому впливу зовнішніх факторів навколишнього середовища.
Під час тренінгу акцентувадась увага на інших різноманітних техніках психосоціальної підтримки, супроводу, реабілітації, з якими практично знайомляться майбутні соціальні працівники під час освітнього процесу.
Вправа «Весела казка про...»» стала чудовим завершенням творчої профорієнтаційної зустрічі.
 
Викладачі кафедри соціальної роботи та реабілітації щиро дякують за співпрацю адміністрації, педагогічному колективу Уманського ліцею №1 Уманської міської ради Черкаської області.
До наступної зустрічі в НУБіП України!
 
Завідувач кафедри соціальної роботи та реабілітації,
Ірина СОПІВНИК
 
 

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook