Виїзне заняття на тему «Диференційна діагностика, лікування і профілактика хвороб серцево-судинної системи» на базі ветеринарної клініки «Зоолюкс»

29 березня 2024 року
   Для забезпечення ефективної практичної складової у підготовці фахівців ОС «Магістр» спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» та наказу ректора НУБіП України від 20.12.2023 р. №1317 «Про організацію практичного навчання студентів у другому семестрі 2023-2024 навчального року» керівництвом факультету ветеринарної медицини було видано розпорядження про проведення виїзного лабораторного заняття для студентів 3-го курсу 11 групи ОС Магістр  на базі ветеринарної клініки «Зоолюкс».
   Виїзне лабораторне заняття було проведено за сприяння головного лікаря ветеринарної клініки «ZOOЛЮКС» Якимчук Івана Миколайовича та завідувача відділення кардіології Костюк Олени Сергіївни. Під час заняття Олена Костюк детально пояснила особливості прийому кардіологічних пацієнтів, диференційної діагностики за серцевої недостатності у собак і котів, вказала на оцінку критеріїв ризику кардіоміопатій. Студенти мали змогу подискутувати, задати питання та отримати кваліфіковану відповідь. 
   Виявити та класифікувати аритмію у тварини, підтвердити чи виключити клапанні вади серця, диференціювати здоровий чи змінений серцевий м’яз, а також ідентифікувати розміри та конфігурацію серця можна лише з використанням сучасних спеціальних методів клінічного дослідження (ЕКГ, ЕХО КГ, УЗД, рентгенографія). Студенти мали можливість оцінити ефективність діагностично-лікувальних методів з використанням всіх цих приладів під час прийому кардіологічного пацієнта. 
   Оцінюючи виїзне лабораторне заняття можна відмітити, що головні завдання були виконані. Студенти були приємно вражені кваліфікацією кардіолога Олени Костюк, вмінням донести інформацію, організацією лікувально-діагностичної роботи та наявністю сучасного обладнання в клініці.
 
 
 
  
 
   Щиро дякуємо керівництву ветеринарної клініки «ZOOЛЮКС» і особисто Олені Костюк за співпрацю.
Доцент кафедри терапії і клінічної діагностики  Н.І. Бойко 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook