«Піклуючись про тварин, ми робимо світ кращим і добрішим», – ось такі милозвучні слова звучали від Вікторії Фокс на зустрічі з магістрами факультету ветеринарної медицини

31 березня 2024, 20:47

«Тварини – брати наші менші, які й потребують нашої допомоги». Так завжди ми говоримо, коли готові допомогти їм, беззахисним. Проте, щоб допомагати тваринам, зовсім не обов’язково бути у спілці «Захисту тварин», але достатньо просто проявити свою доброту. Перш за все слід самим не кривдити їх та не давати це зробити іншим. Почнімо допомогу зі своїх власних улюбленців просто з того, щоб нагодувати їх та доглянути. Так почалася зустріч магістрів 6 курсу на лабораторному занятті з курсу паразитології та тропічної ветеринарії з випускницею факультету ветеринарної медицини Вікторією Василівною Фокс.

Вікторія Василівна має незвичайне захоплення. Вона утримує і розводить екзотичних тварин – сурикатів із родини мангустових. Ці тварини не є рідкістю серед заможних власників. Тому лікарям ветеринарної медицини інколи приходиться надавати лікувальну або профілактичну допомогу цим тваринам.

    

Нажаль, не всі лікарі вміють правильно провести певні лікувальні маніпуляції сурикатам та не володіють достатньою інформацією про них, оскільки за навчальною програмою вивчення цих тварин не є обов’язковим.
Вікторія Василівна детально зупинилася на умовах утримання, годівлі та розведення сурикатів. Показала самих тварин та розповіла про заразні і незаразні хвороби, які інколи реєструються у них. Вже на самих сурикатах показала, як проводять їх фіксацію та як вводять, куди і чим, лікувальні препарати.

Студенти були заворожені цікавою розповіддю про цих тварин та старалися з ніжністю потримати їх своїх у руках.

   

   

Шкода, але такі цікаві заняття завжди швидко закінчуються. Тому ми домовилися зустрічатися з Вікторією Василівною ще частіше та дізнаватися про екзотичних тварин все більше і більше, адже дружба не може існувати без добрих справ. Наші захоплення однакові і наша дружба перевірена тривалим часом – ще з її навчання на факультеті ветеринарної медицини.

Зустріч провела
доктор ветеринарних наук, професор
Наталія Михайлівна Сорока

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook