І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з польської мови

29 березня 2024 року

 «Знати багато мов означає мати

багато ключів до одного й того ж замка»
Франсуа Вольтер, французький філософ
  Усім відомий факт, що вивчення іноземних мов, хоча і є довготривалим та клопітким процесом, змінює бачення життя та розширює межі нашого світу. Як вважав відомий французький філософ Франсуа Вольтер, знати багато мов означає мати багато ключів до одного й того ж замка. Саме під таким гаслом 22 березня на кафедрі іноземної філології і перекладу НУБіП України відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з польської мови.

  Учасникам інтелектуальних змагань стали студенти І-IV курсів спеціальностей «Міжнародні відносини», «Психологія» та «Філологія» гуманітарно-педагогічного факультету, а також шанувальники польської мови з факультету тваринництва та водних біоресурсів.
  Студентам були запропоновані завдання, що відображають основні компетенції володіння іноземною мовою, а саме: читання автентичних текстів із подальшим визначенням ступеня їхнього розуміння, аудіювання – прослуховування неадаптованих висловлювань та розмов носіїв мови, говоріння на обрану тему із трьох запропонованих на вибір студента та написання творчої роботи. Кожен учасник мав можливість показати уже здобуті знання, розкрити свій творчий потенціал і продемонструвати нестандартне мислення.
  Результати успішності учасників оцінювала комісія у складі доцентів: Лариси Колодіної, Анни Монашненко, Оксани Чайки та Оксани Теплої на чолі з Оксаною Захуцькою. За підсумками проведення олімпіади на основі кількості балів, набраних кожним учасникам, визначено переможців:
1 місцеОлеся Моренко (3 курс, спеціальність «Філологія»); 
2 місце: Валерія Малюкова (3 курс, спеціальність «Філологія»);
3 місце: Вікторія Григура (2 курс, спеціальність «Філологія»).

Вітаємо переможців і бажаємо натхнення й нових успіхів

у подальшому вивченні іноземних мов!

 
Оксана Захуцька, 
доцент кафедри іноземної мови і перекладу
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook