Викладачі ННІ лісового і садово-паркового господарства прочитали відкриті лекції

3 квітня 2024 року
      Згідно з наказом ректора НУБіП України від 08.06.2023 р. №581 «Про підвищення якості надання освітніх послуг у НУБіП України в 2023-2024 н. р.» та графіка проведення відкритих лекцій у весняному семестрі 2023-2024 н. р. ННІ лісового і садово-паркового господарства, у лютому та березні було проведено 10 відкритих лекцій.

      На кафедрі ботаніки, дендрології та лісової селекції відкриті лекції відбувалися: 05 лютого 2024 року – професора Сергія Ковалевського з дисципліни «Декоративна дендрологія», 21 лютого 2024 року – доцента Костянтина Маєвського та 06 березня 2024 року – доцента Олександра Середюка з дисципліни «Селекція і генетика декоративних деревних рослин» для студентів денної форми навчання ОС «Бакалавр» спеціальності 206 «Садово-паркове господарство»; 28 березня 2024 року – доцента Андрія Чурілова з дисципліни «Біологія І (ботаніка)» для студентів денної форми навчання ОС «Бакалавр» спеціальності 101 «Екологія». Відкриті лекції були представлені цікавим презентаційним матеріалом, викликали жваві обговорення серед студентів, які отримували професійні відповіді від викладачів на поставлені запитання.

      На кафедрі ландшафтної архітектури та фітодизайну відкриті лекції відбувалися: 08 лютого 2024 року – доцента Вікторії Міндер з дисципліни «Комп’ютерні технології проєктування СПО» для студентів денної форми навчання ОС «Магістр» спеціальності 206 «Садово-паркове господарство» та 15 лютого 2024 року – асистента Каміли Покотилової з дисципліни «Основи екології і охорони природи» для студентів денної форми навчання ОС «Бакалавр» спеціальності 206 «Садово-паркове господарство». Подання теоретичного матеріалу було супроводжене наведенням яскравих прикладів, що демонструють екологічні чинники, реакції організмів, екологічні закони, тощо.

      21 лютого 2024 року відбулася відкрита лекція доцента кафедри таксації лісу та лісового менеджменту Івана Лакиди з дисципліни «Економіка деревообробної галузі» для студентів денної форми навчання ОС «Бакалавр» спеціальності 187 «Деревообробні та меблеві технології». На лекціях був представлений різноманітний презентаційний матеріал, який включав статистичні, графічні та фотографічні дані, що дозволяло лектору застосовувати прийоми розповіді, показу, характеристики, пояснення, коментування і зберегти стійку увагу слухачів.
      27 лютого 2024 року в режимі онлайн відбулася відкрита лекція професора кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Василя Юхновського з дисципліни «Агролісомеліорація» для студентів денної форми навчання ОС «Бакалавр» спеціальності 193 «Геодезія і землеустрій». Майбутнім землевпорядникам було підкреслено роль лісу як невід’ємного компоненту біосфери Землі і на основі системного підходу дано його дефініцію.

      18 березня 2024 року в режимі онлайн відбулася відкрита лекція асистента кафедри лісівництва Романа Гуржія з дисципліни «Мисливське господарство та управління дикою природою» для студентів денної форми навчання ОС «Магістр» спеціальності 205 «Лісове господарство». Теоретичний матеріал було представлено актуальними науковими даними щодо управління мисливською фауною в Україні та за кордоном.

      27 березня 2024 року відбулася відкрита лекція асистента кафедри технологій та дизайну виробів з деревини Василя Ломаги з дисципліни «Проєктування та дизайн виробів з деревини» для студентів денної форми навчання ОС «Магістр» спеціальності 187 «Деревообробні та меблеві технології». На лекції була розглянута специфіка формування дизайну інтер'єру в різних середовищах.

      Присутні на відкритих лекціях науково-педагогічні працівники ННІ лісового і садово-паркового господарства відзначили високий науковий рівень володіння лекторами матеріалом відповідних дисциплін. Представлений при цьому матеріал був чітко систематизований і доведений студентам з логічною послідовністю. Результати проведених лекцій були відображені науково-педагогічними працівниками та студентами в анкетах оцінювання відкритої лекції та обговорені на засіданнях відповідних кафедр.

 

Вячеслав ЛЕВЧЕНКО,
відповідальний від ННІ ЛіСПГ для здійснення
контролю за якістю надання освітніх послуг

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook