ДІЛОВА ГРА У НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ

7 березня 2024 року

 

 

Метою запровадження ділової гри у навчальний процес є використання інструментарію пошуку управлінських рішень у невизначених та багатофакторних умовах. В даний час комерційні ігри використовуються в навчальному процесі у навчальних заклади вищої освіти, як методика навчання, або як один із методів інтерактивного навчання, в психосоціальних тренінгах і на виробництві для вирішення виробничих, соціальних і психологічних завдань. У всіх випадках є «подвійна сторона ділової гри», яка не тільки вирішує ігрові чи професійні завдання, а й одночасно навчає і виховує учасників.

Ділові ігри є засобом навчання для розвитку професійного мислення (теоретичного та практичного), що виражається в умінні аналізувати виробничі ситуації, пропонувати, вирішувати та обґрунтовувати нові суб’єктивні професійні завдання студентів. Особливістю та перевагою ділових ігор як методу навчання є активізація групових процесів шляхом спрямованого моделювання функцій і рольових співвідношень реальної діяльності. Ділова гра – це діяльність, спеціально організована для ознайомлення з теоретичними знаннями.

До робочих програм дисциплін економічного блоку, що забезпечуються викладачами кафедри надійності техніки доцентом, к.е.н. Валентиною Мельник та доцентом, к.с-г.н. Вікторією Мельник введені практичні роботи, які виконуються у вигляді ділової гри. Так, упродовж першого навчального тижня в межах дисципліни «Економіка аграрного виробництва» для студентів ОС «Бакалавр» ОП «Агроінженерія» та «Економічна ефективність конструкторських рішень», ОС «Бакалавр», ОП «Галузеве машинобудування» була проведена ділова гра в межах конкурсу «Майбутні інженери в світі економіки». 

C:\Users\vim26\Desktop\на сайт кафедри\IMG_20240215_093816.jpg

За результатами змагань були визначені команди-переможниці. Вітаємо!

 

Завідувач кафедри надійності техніки, к.т.н., Андрій Новицький


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook