Стартував фестиваль «Голосіївська весна»

21 квітня 2015 року

  Традиційно у весняні дні, коли в Голосієві зелений колір змінює блідість зими, коли по-особливому яскраво, радісно і святково сяє сонце, коли студентство бігає від гуртожитків до навчальних корпусів, посміхаючись життю і весні,  у Національному університеті біоресурсів і природокористування України відкривається Міжнародний фестиваль художньої творчості «Голосіївська весна».

 
Цьогоріч він проводиться уже  тридцять четвертий раз, а це означає, що є досить популярним серед викладачів і студентства, бо згуртовує їх заради спільної справи – пропаганди невичерпних джерел українського  фольклору, кращих зразків класичного та сучасного українського мистецтва, світової класичної мистецької спадщини. 
 
      
          
  Перший конкурсний день відкрила творча команда економічного факультету. Козаки-майбутні економісти, як  відомій народній казці, шукали правду праворуч, ліворуч і прямо, зустрічаючи на своєму шляху і прекрасних амазонок, і чарівних українок, і побратимів-козаків, і чужаків-мушкетерів. Глядачам найбільш до душі припали виступи Валентина Жуля, Анни Кравченко та Світлани Гараган, а коли колектив факультету виконав пісню «Ми змінимо світ», хотілось вірити, що саме такі люди дійсно змінять його на краще.
 
     
     
 
Захоплено зустрічала публіка виступ факультету аграрного менеджменту, котрий представив театралізовану композицію за мотивами сатиричного роману «Дванадцять стільців» І.Ільфа та Є.Петрова. Ролі Остапа Бендера, Кіси Вороб’янинова та отця Федора були виконані так блискуче, що оплески, котрими зустрічали і проводжали акторів, можна направду  назвати  бурхливими. А пристрасті у композицію додав танець з мечами Світлани Мангасарян та чарівний голос Ірини Горго.
 
 
     
     
       
 
 
     
 
  Вистава, представлена факультетом інформаційних технологій, мала романтичну назву – «На злеті до мрії». Українська хатинка, зелені смереки, приваблива красуня на сцені – все говорило про те, що дійство буде  по-справжньому  народним. Проте все виявилося не так просто:  вистава мала глибокий патріотичний зміст, котрий вміло передали Андрій Петлицький, Антон Крошка, Антоніна Штика та інші студенти, а підсумком її стали слова: «Будьмо людьми! Молодими, вродливими, закоханими! На рідній землі бережімо власну єдність!».
 
 
 
 
     
 
 
     Це гасло вдало продовжує тему цьогорічного фестивалю – «Україно! Ти моя молитва!», про котру на початку конкурсу говорив проректор з навчальної та виховної роботи НУБіП Сергій Миколайович Кваша. Приємним для учасників було і те, що на перегляд програм завітав ректор університету Станіслав Миколайович Ніколаєнко, котрий привітав учасників зі справжнім святом і висловив сподівання, що наступний фестиваль ми проводитимемо в набагато кращій і ошатнішій залі.
      
 
Новинкою традиційного фестивалю стало те, що оцінюють програми дві суддівські колегії. Одна – команда професіоналів, у котрій, до прикладу, кандидат мистецтвознавства, професор кафедри естрадного виконавства Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв Лілія Терещенко-Кайдан, доцент Київського національного університету культури і мистецтв, соліст Національного президентського оркестру України Анатолій Прудніков, режисер, артистка театру і кіно, телеведуча Наталія Нагрудна та інші. Інша – аматорська, до складу якої увійшли представники університету, котрі по-своєму оцінюють програми і стежать за тим, щоб журі було об’єктивним.
 
 
 
 
Перший день фестивалю пройшов вдало. Побажаймо ж успіхів та перемог усім його учасникам!  
 
Ірина Майданюк,
завідуюча кафедрою культурології
 

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook