ТРЬОХДЕННИЙ МАРАФОН ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ НА АГРОБІОЛОГІЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ

4 квітня 2024 року

Хай буде весна...

Україна це наша земля,

Україна єднає серця.

Макс Барських

   За вікном весна, яка щодня дивує нас новими змінами. Стільки справ, стільки завдань. Як би все встигнути?! На агробіологічному факультеті Національного університету біоресурсів і природокористування України з другого квітня триває трьохденний марафон відкритих дверей для майбутніх абітурієнтів.

   Розпочався наш марафон із зустрічі з випускниками 11 класу КЗ "Чоповицький ліцей" Житомирської області, Коростенського району. Майбутні абітурієнти з цікавістю відвідали навчальні лабораторії, мали змогу поспілкуватися з викладачами та на мить відчути себе студентами за партами навчальних аудиторій. Ігор Бордюжа розповів їм про сучасні технології в агровиробництві. А Надія Бордюжа задала те саме питання, яке всіх хвилювало: "Хто такі агрономи?". Спектр зайнятості та можливості випускників нашого факультету приємно вразив випускників школи. Особливо зацікавила екскурсія Владислава Клименка, який зізнався, що дійсно мріє стати агрономом і планує вступати на агробіологічний факультет до НУБіП України. Він задавав багато питань щодо технологій закритого грунту. Очевидно, наша сім'я скоро може поповнитись ще одним плодоовочеводом.
  Наступного дня стіни факультету відвідали учні Еколого-природничого ліцею №116. Вони особливу увагу приділили кафедрі технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва імені професора Б.В. Лесика, де під час екскурсії мали змогу ближче познайомитись із результатами переробки продукції рослинництва - скуштувати пиріжки власного виробництва кафедри. Також майбутні абітурієнти відвідали кафедри рослинництва та генетики, селекції і насінництва імені професора М.О. Зеленського.
 
   Третій день марафону, 4 квітня, співпав із загальноуніверситетським Днем відкритих дверей. Цього дня всі бажаючі могли приїхати на екскурсію особисто або відвідати День відкритих дверей в дистанційному форматі.

Очний формат зустрічі

   Першим цього дня зустрів майбутніх абітурієнтів Тимур Панчук, асистент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна, на виставці агробіологічного факультету.
   Після відвідування виставки для майбутніх абітурієнтів організували екскурсію навчальними лабораторіями факультету. Зустрів майбутніх абітурієнтів біля 2 навчального корпусу НУБіП України Віталій Коваленко, в.о. декана агробіологічного факультету. Він розповів гостям про спеціальність "Агрономія" та її можливості. Олександр Цизь, заступник декана з профорієнтаційної роботи, розповів про особливості вступної кампанії в 2024 році. Учні особливо зацікавилися цією інформацією і задавали питання, зокрема про грантове навчання.
   Заступник голови сенату Ярослав Мостовий розповів про студентське життя.
   Про можливості навчання за кордоном розповіла Ольга Кравченко, заступник декана з міжнародної діяльності. Про студентське життя розповів заступник голови Студентського самоврядування факультету. Олександр Гаврилюк, заступник декана, розповів про проживання в гуртожитках НУБіП України.
   З лабораторіями кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва імені О.І. Душечкіна познайомив учнів Анатолій Бикін, завідувач кафедри. Він розповів їм про сучасні технології в аграрному виробництві. 
 
   Далі зустрів майбутніх абітурієнтів Андрій Галстян, завідувач кафедри загальної, органічної та фізичної хімії. Він розповів про особливості проведення аудиторних занять в хімічних лабораторіях. Цікаві експерименти продемонструвала гостям Надія Солод, доцент кафедри загальної, органічної та фізичної хімії, кандидат хімічних наук.
   Володимир Козак, доцент кафедри грунтознавства та охорони грунтів ім. проф. М.К. Шикули, провів екскурсію новою сучасною лабораторією.
   Віктор Забалуєв, професор кафедри грунтознавства та охорони грунтів ім. проф. М.К. Шикули, провів екскурсію Музеєм грунтів.
   Далі екскурсія перейшла до 4 навчального корпусу. Сюди вже доєдналися нові учасники Дня відкритих дверей. 
 
   Олександр Макарчук, завідувач кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О.Зеленського, та Роман Спряжка, асистент кафедри, відкрили для гостей деякі таємниці сфери селекції рослин.
   Роман Сонько, завідувач лабораторією кафедри рослинництва, розповів про лабораторні заняття та цікаві досліди, які виконують студенти агробіологічного факульету під час навчання.

Дистанційний формат

  
«Ми обираємо – агробіологічний факультет!»
   Щиро дякуємо усім, хто відвідав стіни агробіологічного факультету, а також хто щиро зацікавився спеціальністю.
   Запрошуємо на навчання на агробіологічний факультет Національного університету біоресурсів і природокористування України!
 
Зацікавилися, але пропустили День відкритих дверей?!
Звертайтеся за детальною інформацією за телефоном: +380675068754
Слідкуй за нами в instagram
 
Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики,селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook