Березневі відкриті лекції, проведені викладачами кафедри філософії та міжнародної комунікації

31 березня 2024 року

 Триває весняний семестр 2023-2024 навчального року на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України. У відповідності до виконання наказу ректора «Про підвищення якості навчання в НУБіП України» та згідно затвердженого графіку проведення відкритих лекційних занять НПП кафедри філософії та міжнародної комунікації було проведено 2 відкриті лекції.

 19 березня 2024 року на 3 парі в корпусі 15, ауд. 232 доцент кафедри філософії міжнародної комунікації Горбатюк Т.В. провів відкрите лекційне заняття із дисципліни «Філософія» на тему «Німецька класична філософія» для студентів 1 курсу, спеціальності «Інформаційні системи і технології» факультету інформаційних технологій. На лекції були присутні заступник декана з навчальної і виховної роботи, доцент Клименко Н. А. доценти кафедри філософії та міжнародної комунікації Гейко С.М. та Лаута О.Д., а також асистент Притика О.І.


 Лектор зосередив увагу на розгляді проблематики практичної філософії Імануїла Канта та окреслених ним норм моральної поведінки людини. Лекція пройшла на належному рівні й зміст викладеного матеріалу викликав зацікавленість у студентів і запитання, на які одержали вичерпні відповіді.


 20 березня 2024 року на 3 парі у дистанційному форматі відбулось відкрите лекційне заняття доцента кафедри філософії та міжнародної комунікації Супрун А.Г. з навчальної дисципліни «Філософія» на тему "Філософія Нового часу" для студентів 1 курсу, спеціальності "Ветеринарна медицина" факультету Ветеринарної медицини. На лекції були присутні заступник декана з навчальної і виховної роботи, доцент Деркач С.С. доценти кафедри філософії та міжнародної комунікації Гейко С.М. та Лаута О.Д., Христюк С.Б., а також асистенти Притика О.І. та Шеховцова-Бурянова В.А.

 Увага лекторки була зосереджена на розгляді визначальних питань цієї доби, що є конституюючими для подальшої сучасної філософської думки. Було визначено, що таке пізнавальний процес та методи пізнання, розглянуто як відбувалося становлення класичного природознавства, який вплив промислових революцій на економічну сталість, як відкриття законів механіки Ньютона задали тренд для появи нового, а саме - механістичного світогляду.
 Лекція пройшла на високому рівні, багато студентів було задіяно в інтерактивному діалозі під час заняття. Зміст викладеного матеріалу викликав помітну зацікавленість у студентів, а на всі їх запитання викладачка давала вичерпні відповіді.
 Підводячи підсумки проведення квітневих відкритих лекцій слід зазначити, що всі відкриті лекції та заняття високо оцінили студенти, викладачі та завідувачі відповідних кафедр. Тож знову констатуємо, НПП кафедри філософії та міжнародної комунікації проводять лекційні заняття на високому професійному рівні, адаптуючись до сучасних зовнішніх та внутрішніх реалій.



Світлана Гейко, 
відповідальна від кафедри за проведення відкритих занять

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook