Студмістечко: замінюємо старі вікна на металопластикові

4 квітня 2024 року
  Ми продовжуємо розповідати про ремонтні роботи які безупинно та щоденно проводяться в гуртожитках студентського містечка НУБіП України. На черзі заміна вікон, склопакетів та вхідних дверей у гуртожитках № 1, 2, 3, 6, 10.

 

  У період опалювального сезону та при різких змінах погодних умов, все частіше постає питання про заміну старих вікон в гуртожитках на нові енергозберігаючі металопластикові, задля максимально комфортного проживання студентів у кімнатах гуртожитків. Перевагою цих вікон є те, що матеріал, з якого виготовляють профільні системи, не горючий, буде зберігатися достатня вентиляція і профіль не втратить свої властивості.
  Завдяки ректору університету Станіславу Ніколаєнку та підтримці ректорату ми поступово цю важливу справу втілюємо у реальність. Університет провів тендерну закуплю і у зимовий період було придбано потрібну кількість металопластикових вікон, склопакетів, балконних і вхідних дверей, які потребують заміни. Варто зазначити, що питання про покращення матеріально-технічної бази гуртожитків перебуває на особистому контролі ректора, який часто відвідує гуртожитки та спілкується з студентами щодо умов їх проживання. Завдячуючи його підтримці і незважаючи на скрутне економічне становище в державі, в продовж останніх років, у гуртожитках відбувається поступова заміна вікон, а на даний час буде близько 100 % вікон замінено на сучасні, якісні металопластикові.
  Металопластикові конструкції набули особливої популярності, з огляду на практичність, функціональність і високі експлуатаційні якості. Вони забезпечать затишок і тишу, а головне – допоможуть заощадити на енергоресурсах, у зв’язку з високими теплоізоляційними властивостями.
  З початку весняного потепління майстри взялися до активної роботи. В гуртожитку № 1 у студентських кімнатах, місцях загального користування та коридорах вже встановлено 14 балконних блоків і 47 вікон та обробляються відкоси. Ця кількість є достатньою для заміни вікон по усій частині гуртожитку.
  У гуртожитках № 2, № 3 встановлено нові металопластикові вхідні двері та замінено розбиті склопакети у студентських кімнатах. Двері є окрасою будівлі і кожного дня через них проходить тисячі людей, відповідно мають бути добротними.

 

 

  В гуртожитку № 10 триває заміна старих вікон на нові, планується замінити 7 балконних блоків та 49 вікон. В подальшому працівники ремонтно-будівельної бригади університету робитимуть монтаж віконних відкосів – а це відповідальний крок, порушення якого не лише матиме наслідки щодо естетичного вигляду, а й теплоізоляційних характеристик встановленого віконного блоку.
  Завідувачі гуртожитків спільно із студентським активом допомагають у встановлені, розносять нові вікна у кімнати, де буде відбуватися заміна, старі виносять та складають на вулиці, прибирають залишки будівельного сміття, тощо. В свою чергу працівники максимально швидко та якісно виконують роботи, адже далі по плану встановлення вікон у гуртожитку № 6.

  Встановлення сучасних, якісних металопластикових вікон дозволить суттєво покращити температурний режим взимку і зекономити енергоносії під час проходження опалювального сезону і в цілому покращують естетичний вигляд гуртожитків студентського містечка.
  Роботи по встановленню тривають, але слід зазначити, що пріоритетом для керівництва університету є покращення стану гуртожитків і завдяки ректору буде максимально замінені старі вікна на нові енергозберігаючі металопластикові.


Сергій СТЕЦЮК,
директор студентського містечка

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook