Спілкування із прекрасним

4 квітня 2024, 20:29

Напевно, мало знайдеться тих, хто не погодився би що, за граціозністю, красою та величністю статі – коні, можуть позмагатися із харизмою будь якої тварини! Ці надзвичайні тварини з давнини є супутниками людини. Вони вірно служать у якості транспорту, помічника у роботі, друга та напарника. В нинішньому суспільстві, коні давно вийшли із категорії сільськогосподарських тварин і стали тваринами-компаньйонами, на рівні із собаками і котами.
Саме тому, в рамках виховної та просвітницької роботи, студенти 1 курсу 7 групи, разом із куратором групи – доцентом кафедри фармакології, паразитології та тропічної ветеринарії Гончаровим Сергієм Леонідовичем відвідали Навчально-наукову лабораторію технологій виробництва продукції птахівництва та ННВЛ Конярства (Дідорівка) факультету тваринництва та водних біоресурсів.

Під час візиту студентів супроводжували штатний ветеринарний лікар стайні – Бондар Світлана. Пані Світлана, під час екскурсії, надзвичайно цікаво розповіла про утримання і годівлю коней, особливості їхньої фізіології та морфології, правила поведінки із тваринами.

Студенти були у захваті від близького спілкування із кіньми та мали нагоду погодувати тварин улюбленими ласощами – яблуками!

Водночас, відвідувачами було задано «екскурсоводу» велику кількість запитань щодо найпоширеніших захворювань коней, не оминуло увагою і питання знеболення тварин та анестезіологічного супроводу – коло інтересів майбутніх ветеринарів необмежене!

Тож, відвідувачі вкотре переконалися в правильному виборі професійного шляху, оскільки дійсно, ветеринарна медицина відкриває багато можливостей тим, хто дійсно любить тварин!

Сергій Гончаров,

д.вет.н., доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook