Поглиблюємо співпрацю з роботодавцями та академічними установами: нові проекти та перспективи співпраці

5 квітня 2024 року

Факультет інформаційних технологій спільно з кафедрою автоматики та роботехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка започатковує співпрацю з Інститутом кібернетики імені В.М. Глушкова НАН України стосовно дослвдження аспектів застосування сенсорної системи для сільського господарства. До дослідження погодилися долучитися і виробничники, зокрема, комбінат «Тепличний».

Цього разу у зустрічі з головою правління ПрАТ «Комбінат «Тепличний» Євгенієм Чернишенком прийняли участь декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова, завідувач кафедри АРС Віталій Лисенко, професор кафедри АРС Ігор Болбот, та завідувач відділу Інституту кібернетики імені В.М. Глушкова НАН України доктор технічних наук, професор Володимир Романов.

Завідувач відділу Інституту кібернетики імені В.М. Глушкова НАН України доктор технічних наук, професор Романов Володимир запропонував провести спільні дослідження розробленої сенсорної системи для сільського господарства, медицини та екології. Використовуючи новий прилад, який по радіоканалам передає інформацію про стан рослин в реальному часі, можемо отримати так би мовити кардіограму рослини, щоб в подальшому надати їй допомогу. При впроваджені даного приладу у виробництво виникає ряд проблем які можливо вирішити лише застосуванням синергетичного ефекту науки, технологій та виробництва.

До співпраці з реалізації запропонованого проєкту планує долучитися і факультет інформаційних технологій. Зокрема, актуальними є технології передачі та обробки даних, їх інтелектуального аналізу.

Президент Асоціації «Теплиці України», керівник ПрАТ «Комбінат «Тепличний» Євгеній Чернишенко, який вже довгий час співпрацює з НУБіП України і з яким у кафедри АРС вже побудувана ефективна співпраця у форматі «освіта – наука – впровадження» з метою забезпечення найкоротшого шляху між наукою і виробництвом, залучаючи їх результати у навчальний процес, з великою увагою відноситься до інновацій і надає свой виробничі потужності для проведення дослідів. Нагадаємо, що з 2012 року кафедра АРС має статус повноцінного колективного члена Асоціації «Теплиці України». Після чого був підписаний Договір про стратегічне партнерство між НУБіП України і Асоціацією «Теплиці України». Слід зауважити, що науково-педагогічні працівники кафедри протягом тривалого часу своїми науковими здобутками доводили, що вони в змозі реалізовувати самі сучасні проєкти для тепличних господарств.

Президент Асоціації «Теплиці України», Євгеній Чернишенко ознайомив учасників зустрічі із сучасними голландськими технологіями вирощування овочів у ПрАТ «Комбінат «Тепличний». Складний технологічний процес вирощування супроводжується високим рівнем автоматизації, застосовуються сучасні технічні засоби, контролери, системи моніторингу, що дозволяє на підприємстві отримувати якісну продукцію, яка є сертифікованою за Європейськими стандартами якості.

Сторони обмінялися пропозиціями, що лягли в основу для подальшої тісної науково-виробничої співпраці

 

Олена Глазунова,
декан факультету інформаційних технологій

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook