Кафедра банківської справи та страхування стала співорганізатором інформаційної кампанії - Всесвітнього Тижня Грошей (Global Money Week) 2024 в Україні!

5 квітня 2024, 11:46
   Вже десять років поспіль кафедра банківсьої справи та страхування НУБіП України долучається до заходів присвячених Всесвітньому Тижню Грошей. Global Money Week ‒ міжнародна інформаційна кампанія з фінансової обізнаності, спрямована на поглиблення знань дітей і молоді щодо фінансів.
   У світі Global Money Week відзначають з 2012 року. Відтоді до міжнародної ініціативи з фінансової грамотності долучилися вже 176 країн). Global Money Week 2024 тривав з 18 по 24 березня одночасно у світі та в Україні.  Ключова тема цьогорічного заходу – "Захистіть свої гроші, убезпечте своє майбутнє" – є актуальною для всіх країн-учасниць та набуває особливого значення в умовах війни в Україні. Оскільки вона концентрує увагу на безпечному управлінні грошима та підкреслює важливість відповідального й інформованого ставлення до особистих фінансів, усвідомлення фінансових ризиків та вміння захищати свої гроші від актуальних шахрайських схем.

   Викладачі кафедри банківської справи та страхування Національного університету біоресурсів і природокористування України принципово розділяють позицію щодо підвищення фінансової грамотності молоді та систематично беруть участь у всіх ініціативах Національного банку України - представника нашої країни в Міжнародній мережі фінансової освіти Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD) та члена Міжнародної робочої групи Global Money Week при OECD. НБУ є офіційним координатором заходів Global Money Week 2024 в Україні. На учасників чекала насичена програма заходів з фінансової тематики, яку традиційно підготував Національний банк за підтримки Проєкту USAID "Інвестиції для стійкості бізнесу".

   Студенти прийняли учать у різноманітних конкурсах, майстер-класах, вебінарах та інших заходи в соціальних мережах за участю фахівців Національного банку та партнерів. Більше того, кафедра банківської справи та страхування стала ініціатором створення авторського проєкту "ЧЕЛЕНДЖ З ФІНАНСОВОЇ ГРАМОТНОСТІ". Співорганізатором в рамках реалізації даного заходу стала кафедра фінансів НУБіП України. 

   Студенти 4 курсу економічного факультету спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування" Найко Максим та Оксана Ковальчук позмагалися в конкусі "Мистецтво надійних паролів", де потрібно було створити постер для соціальної реклами на тему використання та зберігання складних та унікальних паролів. 

   Команда економічного факультету гідно взяла участь у Всеукраїнському турнірі з фінансової грамотності під командною назвою "NULES_FREE_FIN" та увійшли в 15-ку лідерів з усієї усієї України.

  Наші студени прийняли Челендж від JA Ukraine "ЯСКРАВИЙ GLOBAL MONEY WEEK". Необхідно було зробити кожного дня фото, на якому усі члени групи одягнуті у один із кольорів логотипу Global Money Week (зелений, жовтий, білий, рожевий, синій). Кожен день – інший колір.

  Викладачами кафедри банківської справи та страхування було проведено серію воркшопів "Знай свої гроші", "Платіжне шахрайство", "Твій успіх починається тут..." та інші для школярів різних вікових груп для популяризації інформаційної кампанії та Національного університету біоресурсів і природокористування України.

   Також для найменших було проведено низку цікавих пізнавальних уроків задля підвищення фінансової обізнаності учнів.

   Було проведено екскурсію Музеєм банківської справи та страхування НУБіП України учням київських шкіл, які захопливо вивчали історію становлення україснької фінансової системи.

   Студенти не помітили як пролетіло 5 годин ігрового часу, адже пройшли шлях від найманого працівника з фіксованою заробітною платою до високих прибутків справжнього бізнесмена та отримали ту бажану фінансову свободу до якої прагли - занурившись в трансформаційну фінансову гру CashFlow з професійною запрошеною тренеркою.

   Також здобувачі освіти економічного факультету протягом всього тижня долучались до серії вебінарів та Kahoot-вечірок, які підготвували організатори Національного банку України та Школи фінансової грамотності "ТАЛАН" та грали у запропоновані ними фінансові ігри, такі як "Фінансове Піксі" та Правда чи Брехня".

   Родзинкою стала робота студентів до конкурсу на краще відео REELS на тему “Топ-антипорад для захисту особистих фінансів”. Відео, що набере найбільшу кількість переглядів, отримає приз від Junior Achievement Ukraine, яке вже набрало понад 1000 непрямих переглядів у соцмережах (для перегляду відео необхідно клікнути на фото).

  Загалом на заходи Global Money Week 2024 зареєструвалося понад 5000 педагогів, які підтримують кампанію у своїх навчальних закладах. Традиційно до святкування Global Money Week долучаються також представники фінансового сектору України, банки, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та громадські організації, які займаються розвитком фінансової грамотності. Усі просвітницькі заходи проводяться на некомерційній основі.
РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ! СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
#GMWJAUkraine2024, #GMWUkraine2024, #ProtectYourMoney, #SecureYourFuture #GMW2024
Ольга ФАЙЧУК,
доцентка кафедри банківської справи та страхування

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook