День відкритих дверей на кафедрі готельно-ресторанної справи та туризму ННІ неперервної освіти і туризму

5 квітня 2024 року

    На початку квітня у Національному університеті біоресурсів і природокористування України традиційно проходить День відкритих дверей для учнів та випускників закладів освіти. Кафедра готельно-ресторанної справи та туризму Навчально-наукового інституту неперервної освіти і туризму гостинно зустріла усіх бажаючих, які прагнули ознайомитись з перспективами вступу на спеціальності «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм і рекреація».

   Понад 110 учнів з Еколого-природничого ліцею № 116 м. Києва; Спеціалізованої школи з поглибленим вивченням англійської та італійської мов № 130 імені Данте Аліг'єрі м. Києва; СЗШ № 235 імені В. Чорновола м. Києва; Коцюбинського ліцею №2 Коцюбинської селищної ради Бучанського району Київської області; Красилівського ліцею Калинівської селищної ради Броварського району Київської області; Літківського ліцею ім. М.П. Стельмаха Зазимської сільської ради Броварського району Київської області; Ірпінського гуманітарного ліцею «Лінгвіст» імені Заріфи Алієвої Ірпінської міської ради Бучанського району Київської області (он-лайн); шкіл міста Вишневе та інших закладів освіти Київщини зустрілись у великій лекційній аудиторії корпусу 10 з директором, заступниками директора ННІ неперервної освіти і туризму, завідувачем та науково-педагогічними працівниками кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.

     Директор інституту, професор Гриценко Іван Сергійович під час вітального слова акцентував увагу на необхідності держави у молодих кваліфікованих фахівцях для готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.


    Заступник директора Микицей Тереза Дмитрівна розповіла майбутнім абітурієнтам про особливості вступу на спеціальності та освітні програми за якими здійснюється підготовка в інституті та університеті, зорієнтувала присутніх на правильності вибору майбутньої професії та прийнятті виваженого життєво важливого рішення.


    Завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Мельниченко Світлана Володимирівна презентувала освітньо-професійні програми за якими здійснюється підготовка здобувачів ступеня вищої освіти, а саме «Готельно-ресторанний бізнес» і «Туризм». Відмітила необхідність галузі у фахівцях зі сформованими професійними компетентностями, які може набути здобувач шляхом вивчення дисциплін спеціальної підготовки, отримання практичних навичок під час відвідування гостьових лекцій представників бізнесу, об’єктів туристичної інфраструктури, підприємств готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, проходження практичної підготовки на відомих українських та іноземних підприємствах, здобуття наскрізних англомовних вмінь спілкування та ведення бізнесу, які вкрай потрібні фахівцям сфери послуг.


    Під час проведення Дня відкритих дверей на базі інституту проходила гостьова лекція операційної директорки готельної мережі Ribas Hotels Юлії Косенко, яка познайомила абітурієнтів, що завітали на лекцію, з особливостями майбутньої професії.
    Голова сенату студентської організації інституту Олена Сіленко ознайомила присутніх зі студентським життям, яке проходить в ННІ неперервної освіти і туризму. Студентки 2 курсу освітньої програми «Готельно-ресторанний бізнес» Ангеліна Дерлюк та Вікторія Черноусько поділилися досвідом про здобуті фахові навички під час проходження практичної підготовки у готелі Словацької Республіки. Про особливості освітнього процесу, можливості участі у різноманітних наукових і культурних заходах (гуртках, конференціях, конкурсах, олімпіадах, у т. ч. міжнародних), ознайомили студенти 1 курсу спеціальності «Туризм і рекреація» Олександра Кобічук та Анастасія Марощук, «Готельно-ресторанна справа» ̶̶ Давид Виноградов.
   Присутні мали можливість ознайомитися з матеріально-технічною базою інституту, відвідати сучасну навчально-науково-виробничу лабораторію «Технології ресторанного господарства», спеціалізовані кабінети кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.

      З історією та сучасністю Національного університету біоресурсів та природокористування України під час екскурсії познайомив майбутніх абітурієнтів доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму, викладач із практичним досвідом проведення екскурсій Антон Валерійович Фоменко.


    З самого ранку до університету прибували випускники та учні шкіл столиці, Київської, Черкаської, Сумської та інших областей. Усіх бажаючих, які мають прагнення вступати на освітні програми кафедри готельно-ресторанної справи та туризму гостинно зустрічали студенти 3 курсу спеціальності «Туризм і рекреація» Война Іван та Пусан Євген, науково-педагогічні працівники кафедри Валентина Миколаївна Бандура, Стефанія Іванівна Мосіюк, Любов Ігорівна Шкварун.
    У центральному корпусі університету з правилами прийому, особливостями підготовки за освітньо-професійними програмами «Готельно-ресторанний бізнес» і «Туризм» знайомила бажаючих вступати на вищезазначені програми старший викладач кафедри Ірина Василівна Ковальчук, а з особливостями функціонування лабораторії кафедри, яка дає можливість сформувати практичні компетентності у стінах університету – професор Сердюк Марина Єгорівна та завідувач лабораторії Олюніна Світлана Леонідівна. Присутні мали можливість поспілкуватись з випускницею інституту, яка має диплом магістра зі «Міжнародного туристичного бізнесу» Ольгою Матковською.

    Олександр Коломієць, учень СЗШ № 235 імені В. Чорновола м. Києва, та Олександра Іванова, учениця Еколого-природничого ліцею № 116 м. Києва, які не перший раз відвідують університет, впевнилися у своєму виборі щодо вступу на освітню програму «Готельно-ресторанний бізнес».


     По завершенню заходу учні висловили слова вдячності за проведений насичений день в університеті, надану інформацію та підтвердили бажання стати студентами НУБіП України!

Світлана МЕЛЬНИЧЕНКО,
завідувач кафедри готельно-ресторанної справи
та туризму

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook