Гуманітарії долучаються до стратегії створення інклюзивного суспільства: НовіМи

8 квітня 2024 року
    Важливість розвитку інклюзивного згуртованого суспільства в Україні неможливо переоцінити. Інклюзія не лише сприяє створенню рівних можливостей для всіх громадян, але й відіграє важливу роль у побудові справедливої та гармонійної країни - нової України. Зокрема, інтеграція людей з інвалідністю в ринок праці є одним із найважливіших аспектів даного соціального процесу, що сприяє ламанню стереотипів та саме зміцненню соціальної згуртованості, коли відкриваються усі можливості для осіб з інвалідністю. Тож, вони не тільки свої розвивають власні таланти та розширюють перспективи, але й відіграють важливу роль у формуванні суспільства, заснованого на принципах рівності та взаємоповаги.

   6 квітня викладачам та студентам кафедри соціальної роботи та реабілітації гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України радо відкрив дверіBlockbuster Mall та запросив на неймовірний захід, - на випускний вечір інклюзивної модельної школи «НовіМИ»!
   «НовіМИ» — платформа, що пропагує рівні можливості у модній індустрії. Учасниці школи не лише навчаються професійних модельних навичок, а й руйнують стереотипи про модельний бізнес, демонструючи, що краса не має обмежень.
   Під час заходу дівчатами були представлені колекції дизайнерів Slanovskiy, Denis Kyrychenko, Polivik, TobiFayno.
   А також на головній сцені виступили співачки МʼЯТА, MASHA DANILOVA, щододало заходу особливого шарму та популяризувало ідею інклюзивності на ширшу аудиторію. Ведучим заходу був неперевершений шоумен, актор та продюсер Дядя Жора. Моделі ж продемонстрували результати навчання та склали іспит наживо, перед глядачами!
   Безбарʼєрний моделінг в Україні виходить на новий рівень Інклюзивна модельна школа«НовіМИ» є втіленням ідеї безбар’єрності та рівності у світі моди. Цей проект демонструє, що краса не знає обмежень,об'єднуючи на подіумі абсолютно різних, але рівних жінок.
   Участь у школі «НовіМИ» дає змогу сильним та незламним моделям представити колекції від українських дизайнерів, тим самим руйнуючи стереотипи про модельний бізнес. Це платформа, яка підкреслює важливість інклюзії і відкриває нові горизонти для талановитих осіб, незалежно від їхніх фізичних можливостей.
Школа «НовіМИ» стає місцем, де кожна жінка може почуватися цінною та бажаною у світі моди, сприяючи створенню більш відкритого та прийнятного суспільства.
   Даний проект не лише змінює уявлення про моду, але й активно впливає на зміну суспільних норм і цінностей, роблячи світ кращим. Інклюзивна модельна школа «НовіМИ» - це крок вперед до світу, де кожна людина має право бути собою, не зазнаючи обмежень.
   Однією з колекцій, яку представили прекрасні моделі, була колекція апскайл бренду @tobifayno з переробки старих джинсів, відрізів та залишків тканин. Свідомий вибір речей — це мистецтво, що поєднує в собі думки про екологію та турботу про себе. Коли ми обираємо речі, які відповідають нашим цінностям та допомагають зберегти навколишнє середовище, ми не лише виражаємо свою особистість, а й робимо світ кращим для майбутніх поколінь. Чому апсайкл-речі зараз на часі? Здебільшого через зростання свідомості про проблеми забруднення навколишнього середовища та нестачу ресурсів. Нарешті, все більше людей усвідомлюють необхідність зменшення відходів та мінімізації екологічного сліду. Також це пов’язано зі зростанням інтересу до ручної праці, ексклюзивності речей та самовираження стилю кожної людини.Для бренду @tobifayno напрямок апсайкл дозволяє виявити свою уяву та талант у перетворенні старих або непотрібних матеріалів на щось нове і корисне та надати цьому ресурсу новий сенс.
   Polivik – бренд одягу з автентичним підходом до сучасної моди. Одяг від Polivik – це патріотичне вбрання не лише на свята, а й на кожен день. Дані колекції поєднують у собі українську традицію та сучасний дизайн. Бренд прагне створювати не лише красиві речі, але й бути зіркою, яка провадить українську культуру по всьому світу. Кожна річ має свою історію та значення та є частиною української культури та традиції. Такі речі - це не просто одяг, а оберіг, який надає впевненості та допомагає відчувати себе особливою.
   Дизайнер кастомного одягу і одночасно захисник Денис Кириченко. Створює сюжети для свого одягу, захищаючи наш з вами сон та наближаючи Перемогу! Це перший показ колекції Дениса, також як і для моделей-випускниць! Кириченко Денис @denys.__.kyrychenko започаткував виробництво унікального кастомного одягу, вже перебуваючи на війні. Ця діяльність, як і решта його справ допомагає привносити позитивні емоції майстрам, співробітникам та клієнтам, а також надає робочі місця. Його проекти допомагають відволіктися морально від основної роботи, брати участь у різноманітних благодійних та бізнес-проєктах, а також створюють міцну матеріальну базу для підтримки на війні. Прийняти участь у показі Інклюзивної Модельної Школи “НовіМи” надихнуло Дениса на бажання стати частинкою даного проєкту та підтримати учасників доступними інструментами. Саме тому колекція худі була створена та представлена з метою підтримки та демонстрації сили людей з інвалідністю та їхнього права на рівноправне життя.
    Також на заході представлено новий проєкт громадської організації «НовіМИ» - інклюзивна кавʼярня, що не просто надає людям з інвалідністю роботу, але й створює простір, де вони можуть відчувати себе цінними членами суспільства, де їхній голос буде почутим, а можливості - необмеженими.
    Кавʼярня стане не лише місцем для отримання кавових напоїв, але й платформою для соціального обміну, зміцнення взаєморозуміння та підтримки інклюзивності на кожному рівні. Дана ініціатива підкреслює, як важливо, щоб кожен мав можливість внести свій вклад у суспільство, незалежно від фізичних чи психологічних особливостей. Вона нагадує нам про цінність різноманіття та потенціал, який кожна людина несе в собі.
   Розвиток інклюзивного суспільства в Україні є шляхом до побудови більш справедливого, толерантного та згуртованого майбутнього для всіх її громадян.
   В України інклюзивне майбутнє!  Даний неймовірно важливий захід - випускний Інклюзивної модельної школи "НовіМИ” – беззаперечний доказ! Дякуємо організаторам проєкту за залученість та відданість справі!!! Неймовірним музичним виконавцям за атмосферу!!! Випускницям і моделям школи за неймовірний шарм, красу та віру у себе!!! Українським дизайнеркам та дизайнерам одягу, чиї колекції одягу були представлені на подіумі, за кропітку працю у надскладні часи. Своєю роботою ви надихаєте бути сильними, вірити в себе, демонструєте цінність та індивідуальність кожної особистості! Ми всі різні, але ми всі рівні! У даного проєкту велике майбутнє...
   Дякуємо за запрошення та долученість, і заохочуємо всіх, хто готовий інтегруватися в інклюзивне ком'юніті, задля того щоб безбар'єрний простір був не лише у гучних промовах, а на реальних справах накшталт даного заходу. Втілимо ж в життя новітнього суспільства УКРАЇНИ стратегію «НовіМИ», зробивши власний неоціненний внесок! 
 
Професор кафедри соціальної роботи та реабілітації, Дар’я СУПРУН
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook