Презентовані дистанційні курси в рамках імплементації проєкту Програми Європейського Союзу Еразмус+, модуль Жан Моне «Практики соціально-економічної інклюзії в ЄС»

23 березня 2024, 11:00
23 березня 2024 року в Національному університеті біоресурсів, природокористування України координатор проєкту, д.е.н., член-кореспондент НАН України, професор кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Лідія Шинкарук, з командою, презентувала дистанційні курси в рамках імплементації проєкту Програми Європейського Союзу Еразмус+, модуль Жан Моне «Практики соціально-економічної інклюзії в ЄС».

 

  Зокрема, було презентовано 3 дистанційні курси:
1. «Практики інклюзивного проєктування в ЄС».
2. «Політика соціальної інтеграції ЄС».
3. «Дослідження ЄС щодо соціальних інновацій».

  Учасниками заходу було більше 120-ти представників студентства, науковців та співробітників університетів Києва, Запоріжжя, Дніпра.

 

Координатор проекту, член-кореспондент НАН України, д.е.н., професор Лідія Шинкарук висловила вдячність за таку активність та цікавість до курсу і презентувала цілі та завдання курсів, їх структуру, зміст, методи навчання та оцінювання знань. Також було закцентовано увагу на тому, що останні кілька років світ говорить про необхідність генерування соціально-інклюзивного підходу до розвитку суспільства та усіх сфер, зокрема соціальної складової та економічної, оскільки інклюзивність означає те, що більшість членів суспільства відчувають на собі результати економічного зростання та скорочується розрив у доходах, створюються робочі місця з гідною оплатою. Окрема увага була приділена необхідності реалізації інклюзивного підходу в умовах війни росії проти України та військовим і їх сім’ям, досвіду інклюзивного і соціального проектування для дослідників, науковців, молоді, проектним можливостям для підприємництва.

 

Професор кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Марина Дєліні, зупинилася на огляді європейського підходу до визначення соціальних прав на основі 20 ключових принципів, які є маяком, що веде до соціальної Європи, справедливої, інклюзивної з широкими можливостями.

Лідія Шинкарук підкреслила практичну спрямованість курсів, які допоможуть слухачам здобути знання та навички, необхідні для успішної реалізації проєктів з соціально-економічної інклюзії та по завершенні курсів отримати сертифікати підвищення кваліфікації про участь у тренінгу за програмою ЄС.

Усі учасники відзначили ґрунтовність, фаховість та прикладний характер матеріалів, презентованих на першому етапі навчального курсу міжнародного проекту «Практики соціально-економічної інклюзії в ЄС».

 

Запрошуємо 30 березня на продовження тренінгу:
https://nubip-edu-ua.zoom.us/j/8796996869?pwd=blpPcjFRY0pnUUdieXBwSE9acm00Zz09
Meeting ID: 879 699 6869
Passcode: 828094

Вебсайт проєкту: https://www.epsei.info

Сторінка в мережі ФБ: https://www.facebook.com/JMEPSEI

Телеграм-канал: https://t.me/epsei

Марія ГОЛЄВА,
асистент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook