День відкритих дверей на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології: дружньо зустрічаємо гостей!

8 квітня 2024 року
  4 квітня 2024 року НУБіП України та, зокрема, факультет захисту рослин, біотехнологій та екології гостинно зустрів учнів шкіл, ліцеїв, гімназій, батьків, викладачів та всіх охочих! Колектив факультету, в рамках профорієнтаційної роботи, щорічно знайомить неймовірну кількість потенційних абітурієнтів з роботою університету, факультету, розповідає про навчання, можливості для розвитку та майбутні перспективи, а потім радо зустрічає на Дні відкритих дверей та проводить екскурсію студмістечком, корпусами, лабораторіями.

  З вітальним словом та презентацією про університет до гостей звернувся ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко. Учасники заходу дізналися інформацію щодо особливостей вступної кампанії 2024, познайомилися із Сенатом студентської організації, дізналися про переваги навчання в університеті, можливості творчого та спортивного розвитку. В ході зустрічі науково-педагогічні працівники факультету захисту рослин, біотехнологій та екології презентували гостям спеціальності, освітні програми, навчальні та наукові експонати, що використовуються під час навчання. Школярі активно взаємодіяли з експонатами, знайомилися із напрямками діяльності факультету, ставили питання, дискутували. Після вступної частини, мали можливість прогулялися унікальною територією університету, завітати до Ботанічного саду, насолодитися приходом весни.

 

 

 

 


   Декан факультету Юлія Коломієць запросила понад 100 гостей до 4-го корпусу, де гості зробили перерву випивши гарячого чаю та продовжили знайомство безпосередньо з факультетом, кафедрами, лабораторіями, працівниками. Учні дізналися, у якому форматі проходить навчання, про інформативне наповнення програм, побачили на власні очі, де у студентів відбуваються лекційні та практичні заняття. Відвідали сучасні й оновлені лабораторії факультету, детально дізналися про виробничі практики, варіанти подальшого працевлаштування, про переваги навчання на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології. Юлія Василівна підкреслила, що студенти мають можливість отримати подвійні дипломи, тобто отримувати знання одночасно у двох університетах — в Україні та за кордоном, мають можливість проходити практику в лабораторіях та компаніях не тільки в Україні, а й в Нідерландах, Польщі, Норвегії, навчатися в україномовній та англомовній групах. Завідувачі кафедр та науково-педагогічні працівники факультету із задоволенням провели для гостей екскурсію корпусом та лабораторіями. Гості були приємно здивовані, що лабораторії факультету облаштовані мультимедійним обладнанням, мають сучасну матеріально-технічну базу, оснащені приладами європейської якості, інструментами необхідними для підготовки магістерських робіт та проведення наукових досліджень.

  Під час екскурсії лабораторіями викладачі розповіли про наукові експерименти, що проводяться в лабораторіях, показали обладнання, експонати, колекції, якими користуються дослідники. Учні на власні очі побачили, як працює лабораторне обладнання, мікроскопи, бінокулярні лупи, термостати, ламінарні бокси, переглянули гербарні та фіксовані зразки рослин з ознаками хвороб, побачили колекцію рослин у культурі invitro, дізналися, як отримують безвірусний посадковий матеріал, проводять діагностику хвороб молекулярними методами, отримують біопрепарати з рослинної та мікробної сировини, вивчають особливості вирощування мікроорганізмів-продуцентів промислово важливих речовин. Також всі охочі взяли участь в інтерактиві, де за допомогою приладу вимірювали наявність та кількість нітратів у фруктах й овочах. 

 

 

 

 

 

    Юлія Василівна зазначила, що здобути освіту студенти можуть, як на денній, так і на заочній формах навчання, на бюджетній та контрактній основі. Особливо детально, вона розповіла про місця та посади працевлаштування, підкреслила, що факультет постійно працює над розширенням співпраці з роботодавцями, щоб студенти після навчання відразу працевлаштовувалися за здобутою спеціальністю. Від аудиторії було багато запитань щодо спеціальностей, пільг, бюджетної форми навчання, умов вступу, щодо проживання в гуртожитку, спортивних та творчих секції, гуртків.

 


  Колектив факультету отримав багато відгуків від учасників заходу за гарно проведений час, інтерактиви, якість подачі інформації, чіткість та повноту відповідей на запитання, але найкращий відгук для нас — це позитивні емоції, захоплення та щирі усмішки наших гостей! Нехай ці враження залишаються для вас гарним спогадом, а факультет захисту рослин, біотехнологій та екології стане рідною домівкою для тих, хто обере спеціальність 101 «Екологія», 161 «Біотехнології та біоінженерія», 202 «Захист та карантин рослин». Висловлює подяку всім, хто долучився до організації заходу — директорам, завідувачам, викладачам шкіл, ліцеїв та гімназій за активну позицію й плідну, довгострокову співпрацю! Окремо вдячні викладачу вищої категорії Тетяні Іванченко (ВСП «Боярський фаховий коледж»), вчителю Лілії Кобєлєвій (Еколого-природничий ліцей №116),  заступнику директора з навчально-виховної роботи Тетяні Чиж (Погребський ліцей), заступнику директора з виховної роботи Наталії Зубарєвій та вчителю Євгенії Садовській (Середня загальноосвітня школа №162), вчителю Оксані Войтович (Петропавлівський ліцей №1), викладачу Вікторії Лисак (ВСП «Олександрійський аграрний фаховий коледж Білоцерківського НАУ»).

Наталія Батрак

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook