Ректорат: мотивація студентів до навчання та вибору спеціальності, День відкритих дверей для випускників коледжів і ситуація на полях НДГ

8 квітня 2024, 11:49
  08 квітня 2024 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Як зазначив ректор, минулого тижня проведений масштабний профорієнтаційний захід, який зібрав понад півтори тисячі випускників шкіл в стінах університету. Найближчими тижнями аналогічний День відкритих дверей пройде для випускників коледжів. Триває обговорення формату, адже на першому місці – безпека.

  Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша закцентував на епідеміологічній ситуації – протягом минулого тижня інформації про захворювання на ГРВІ членів колективу не надходило. Триває акредитаційний процес. У фокусі реалізація плану підготовки до відзначення 126-річниці університету. 10 квітня пройде традиційний День донора.

 

  Учений секретар Оксана Барановська проінформувала про квітневе засідання вченої ради, на якій буде заслухано звіт декана факультету землевпорядкування Тараса Євсюкова. Сьогодні стартують загальні збори співробітників університету, які не є науково-педагогічними працівниками.
  Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко доповів про завершення проєктів, які братимуть участь в конкурсі на зовнішнє фінансування Євросоюзу.

  Директор Студентського містечка Сергій Стецюк закцентував на проведених зборах мешканців, благоустрою території, ремонтах кімнат для першокурсників.
  Голова профспілкової організації Ростислав Тарасенко проінформував про проведений сільськогосподарський ярмарок.

  Начальник відділу кадрів Сергій Грищенко проінформував про перебіг конкурсу на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників.
  Заступник голови Сенату Студентської організації Владислава Сільченко закцентувала на проведеній Академії студентського самоврядування, п’ятому турі футбольного чемпіонату-меморіалу імені Сергія Романчука.

  Начальник відділу організаційної діяльності навчально-дослідних господарств, Боярської лісової дослідної станції та навчально-виробничої практики Микола Грунтковський доповів про ситуацію в господарствах, весняні польові роботи, підживлення озимих.
  Начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності відокремлених структурних підрозділів, дистанційної освіти та заочного навчання Олександр Санченко зупинився на організації Дня відкритих дверей для випускників коледжів.

  Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про необхідність сплати за навчання за наступний семестр – договором передбачений кінцевий термін 31 травня. Готується відрядження викладачів до Китаю для проведення занять в другому семестрі.

 Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко зупинився на ремонтних роботах на МТД, благоустрої місць загального користування в навчальному корпусі №1 тощо.

 Проректор з науково-педагогічної роботи Оксана Тонха доповіла про результати аналізу проміжної атестації здобувачів вищої освіти та анкетування студентів щодо мотивації до навчання і пошуку роботи за спеціальністю.

  Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень.
Оксані Тонсі – контролювати якість освітнього процесу, звернути увагу на перехід третьокурсників на очну форму навчання, залучити більшу кількість студентів до опитування щодо мотивації вибору спеціальності та місця роботи, поновити діяльність Школи педагогічної майстерності для науково-педагогічних працівників, внести пропозиції щодо відбору кандидатів на посади науково-педагогічних працівників. Валерію Іщенку – актуалізувати будівництво спортивного комплексу. Вадиму Ткачуку – внести пропозиції щодо відновлення повноцінної діяльності НДГ «Ворзель», спільно з Оксаною Тонхою розробити комплекс заходів щодо формування у студентів підприємливості. Сергію Кваші спільні зі студентським самоврядуванням – визначитися з проведенням виборів голови Сенату Студентської організації.

  Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook