Профорієнтаційна зустріч з учнями 10-11 класів школи І-ІІІ ступенів №108 міста Києва

8 квітня 2024 року
   Час невпинно наближає школярів до завершення навчального року. Учні часто озираються на свої досягнення і перемоги за минулий рік, а також з нетерпінням чекають на нові можливості та виклики, які принесе їм рік наступний. Одинадцятикласники прощаються зі звичними справами, вчителями та друзями, але водночас з нетерпінням чекають нових починань. Хвилюючим є цей час і для їх батьків, які разом з дітьми порівнюють навчальні заклади, спеціальності та освітні програми, щоб знайти ті, що найкраще відповідають інтересам та цілям для продовження навчання за омріяним фахом.
    Профорієнтація - це процес вибору професії або кар'єрного шляху, який включає в себе оцінку інтересів, навичок, цінностей та можливостей для визначення найбільш відповідного напрямку розвитку. Це важливий етап у житті кожної людини, оскільки від правильного вибору професії залежить задоволення від роботи, успішність та професійний розвиток.
     Викладачі кафедри обліку та оподаткування доцентка Світлана Дерев’янко та старший викладач Любов Миськів 2 квітня 2024 р. відвідали школу І-ІІІ ступенів №108 міста Києва, щоб донести учням 10 та 11 класів інформацію про можливості отримати якісну підготовку за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» освітньої програми «Облік і аудит» у Національному університеті біоресурсів і природокористування України.
    Директор школи Світлана Колесникова, яка з 2013 р. очолює школу І-ІІІ ступенів №108 з більш як 70-літньою історією люб’язно познайомила з учнями та умовами їх навчання, сучасним обладнанням кабінетів, успіхами та досягненнями учнів школи. Талановита творча юнь школи активно бере участь в музичних фестивалях і водночас є автором своїх власних. «Цимбалівський ярмарок» та «Добрий шлях» 108-ї школи став її доброю традицією. Серед випускників школи народний артист України Володимир Гришко, співачка опери Лілія Бабій. Випускником школи був і Олег Дідушко, воїн АТО, посмертно нагороджений орденом «За мужність III ступеня», меморіальну дошку якому урочисто відкрито у 2015 році.
   Вибір професії бухгалтера є цілком доцільним, оскільки це розгалужена та важлива галузь у сфері фінансів і бізнесу. Бухгалтерія відіграє ключову роль у забезпеченні раціонального ведення фінансової діяльності підприємств та організацій.
   Потенційних абітурієнтів економічного факультету НУБіП України спеціальності 071 «Облік і оподаткування» (ОП «Облік і аудит») цікавили питання формування конкурсного балу вступника, навчання за місцях держзамовлення, отримання додаткових балів після підготовчих курсів, які проводяться в університеті тощо.
    Неабиякий інтерес у школярів викликає віршована вікторина, автором якої є старший викладач кафедри обліку та оподаткування Олег Криворот. Випускники продемонстрували свою обізнаність у знанні економічної термінології, веденні сімейного бюджету та домашньої бухгалтерії.
Учні дізналися про матеріально-технічну базу університету, сучасне програмне забезпечення навчального процесу, про змогу навчатися у групах з викладанням дисциплін англійською мовою, можливості закордонного стажування, участі у програмах академічних обмінів із кращими європейськими та американськими університетами. А ще – про те, що у 2023 році НУБіП закріпився в десятці кращих університетів за рейтингом ТОП-200 Україна! Серед освітніх установ України за версією міжнародного рейтингу Webometrics-2023 університет посів 4 місце; 8-й рік поспіль позиціонується у визнаному рейтингу університетів QS EuroС.
    Викладачі зупинились на важливості розуміння особливостей цьогорічної вступної кампанії, про мінімальний середній бал з НМТ, необхідний для вступу на державне замовлення, про наслідки, які абітурієнт буде мати після вибору пріоритету того чи іншого вищого навчального закладу.          Учні також отримали інформацію про можливості всебічного розвитку студентів їх творчого становлення, про цікаве студентське життя з творчими та інтелектуальними конкурсами, гуртками, спортивними секціями, змаганнями, екскурсіями тощо.
   Продовження знайомства учнів з університетом відбулось 4 квітня, на дні відкритих дверей, який відбувся в очному форматі. Майбутні абітурієнти та їх батьків мали можливість оглянути мальовничу територію університету, ознайомитися з матеріально-технічною базою економічного факультету та кафедри обліку та оподаткування та поспілкуватися з деканом та завідувачами кафедр, поставити свої запитання.
   Загалом проведений захід викликав зацікавленість у молоді і вселяє надію, що присутні випускники школи І-ІІІ ступенів №108 поповнять ряди студентства спеціальності 071 «Облік і оподаткування» (ОП «Облік і аудит») економічного факультету НУБІП України.  
Чекаємо на вас, майбутні студенти! Щасти вам зі вступом до університету у 2024 році!
 
Володимир ЛИТВИНЕНКО
в.о.завідувача кафедриобліку та оподаткування
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook