Відкрите заняття доцента кафедри іноземної філології і перекладу Захуцької Оксани Володимирівни

8 квітня 2024, 19:59

 26 березня 2024 р. відбулося відкрите практичне заняття доцента кафедри іноземної філології і перекладу, PhD Захуцької Оксани Володимирівни на тему “Wielkanoc w Polsce”. Заняття було проведене зі студентами 2 курсу – майбутніми філологами та перекладачами – у межах вивчення дисципліни «Практичний курс другої іноземної мови (польської) і переклад» у змішаному форматі.


Метою заняття було ознайомлення студентів із традиціями та звичаями, пов’язаними зі святкуванням Великодня у країні, мова якої вивчається, адже культура є невід’ємною складовою життя кожного народу та знаходить відображення у його мові. Змістове наповнення заняття передбачало активізацію усіх видів мовленнєвої діяльності, а саме читання, аудіювання, говоріння й письмо, а також формування граматичної компетентності як складової успішного опанування іноземної мови.


Тож під час заняття студенти мали змогу продемонструвати уже наявні знання, читаючи й обговорюючи історію виникнення свята та цікаві факти, пов’язані з відзначенням Великодня в Польщі, на практиці застосувати елементи критичного та логічного мислення, порівнюючи українські та польські традиції. Окрім того, студенти вдосконалювали свої рецептивні та продуктивні вміння після перегляду відео польською мовою та при подальшому відтворенні ключової інформації у ході командної гри “Kto zapamiętał więcej faktów?”. На завершення учасники, розвиваючи навички креативного письма, писали святкові побажання один одному.


Варто відзначити теплу атмосферу заняття та неприхований ентузіазм, з яким студенти брали участь у запропонованих видах діяльності. Неозброєним оком було видно, як учасники не тільки демонстрували свої знання і розвивали нові вміння, а й отримували безліч позитивних емоцій, що є надзвичайно цінним у наші непрості часи. Тож пам’ятаймо, що вивчення іноземної мови – це не лише важка праця, але, насамперед, цікаве та надихаюче заняття, здатне приносити радість і натхнення на нові звершення.


Юлія Маркова,
доцент кафедри іноземної філології і перекладу

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook