Студенти - теплоенергетики поглиблюють знання з питань енергоефективності

8 квітня 2024 року

          Одна справа – вивчати питання ефективного енергоспоживання теоретично, в аудиторіях університету, і зовсім інша – подивитись, як це реалізується на практиці.

В цьому сьогодні ще раз переконались студенти 1 та 3 курсу ОС «Бакалавр» спеціальності Теплоенергетика. Разом з гарантом спеціальності доцентом кафедри інженерії енергосистем Оленою Шелімановою вони відвідали Інститут технічної теплофізики НАН України, де їх гостинно приймав зав. відділом Теплофізичних основ енергоощадних технологій чл. - кор.НАН України Борис Іванович Басок.
 
 
 
Борис Іванович показав гостям енергоефективний будинок, в якому вже понад 10 років здійснюються дослідження з метою визначення оптимальної конструкціє стін, найкращих віконних профілів, тощо. Він ознайомив студентів з методиками вимірювання теплофізичних параметрів в приміщенні. Розповів Борис Іванович і про різні варіанти електро- та тепло постачання будинку.
 
 
Найбільший інтерес викликав у студентів пелетний котел зі спеціальний автоматичним пальником , який забезпечує максимально ефективне горіння палива.
 
 
Співробітники відділу професор, доктор техн. наук Олександр Недбайло та кандидат техн. наук Оксана Лисенко показали студентам «теплу кімнату», яка опалюється за допомогою теплового насосу, а також два індивідуальних теплових пункти різної конфігурації. Відрадно, що якщо в теоретичних питаннях, які задавав Борис Басок студенти трохи «плавали», то на цих локаціях показали свою обізнаність у практичних питаннях теплопостачання.
 
 
Загалом двогодинна екскурсія хоч трохи і втомила студенів, але була пізнавальною і корисною.
 
 
Хочемо щиро подякувати Борису Івановичу Баску та його співробітниками та висловити надію на продовження плідної співпраці кафедри інженерії енергосистем НУБіП України з ІТТФ НАН У з метою покращення практичної підготовки майбутніх фахівців-теплоенеретиків.
Доцент кафедри інженерії енергосистем
Олена Шеліманова
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook