Зроби крок назустріч своїй мрії: гуманітарно-педагогічний факультет чекає на тебе!

8 квітня 2024 року

   Відповідальним і важливим етапом в житті кожного є професійний вибір, адже робота за професією займає більшу частину життя людини. І тому вельми важливо зробити правильний вибір і обрати той шлях, крокуючи яким особистість зможе себе реалізувати, максимально розкрити свої здібності й таланти. Успішному подоланню цього складного етапу сприяє профорієнтаційна робота Національного університету біоресурсів і природокористування України, зокрема День відкритих дверей.
   4 квітня в НУБіП України відбувся людний захід – День відкритих дверей! Сотні потенційних абітурієнтів цікавилися гуманітарними спеціальностями! Випускників шкіл Києва, територіальних громад Київщини, Черкащини, Харківщини, Сумщини та інших областей зібралися в 309-ій актовій залі, аби поцікавитися спеціальностями гуманітарно-педагогічного факультету.

   Офіційна частина розпочалася гімном університету у виконанні колективу кафедри культурології і студентів-аматорів. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять захисників України, які полягли на полях нинішньої російсько-української війни та тисяч мирних українців вбитих агресором.

   Вітаючи гостей, ректор Станіслав Ніколаєнко представив університет, його історію і видатних випускників, матеріально-технічну базу і численні можливості для студентської молоді.

НУБіП – це університет наук про життя, і наш виш готує своїх студентів саме до життя з усіма його випробуваннями. Батьки дали вам генетику, українська земля – свою силу, а університет зробить все, щоб ви мали можливість реалізувати свої здібності, мрії і амбіції, підкреслив він. Тож мрійте і перемагайте!

   В навчальному корпусу №3 декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька зустрічала майбутніх абітурієнтів та ознайомлювала зі освітнім процесом, структурою факультету, багаторічною історією факультета. Майбутні абітурієнти були проінформовавні про спеціальності, за якими проводять освітню діяльність - 8 освітніх програм на ОС "Бакалавр" та 10 освітніх програм на ОС"Магістр". 

   Абітурієнти заповнили навчальні корпуси, оглянули традиційну презентацію гуманітарно-педагогічного факультету та навчальних лабораторій.
   Із університетом абітурієнтів познайомив проректор Сергій Кваша, представники приймальної комісії розповіли про особливості вступної кампанії 2024, а студенти поділилися враженнями від навчання на гуманітарно-педагогічному факультеті.
   Зустріч абітурієнтів кафедри журналістики і мовної комунікації почалась із занурення в історію гуманітарно-педагогічного факультету та Національного університету біоресурсів і природокористування у цілому.

   У музеї історії університету Тетяна Миколаївна Чумак розповіла про визначні події та відомих випускників, зокрема про становлення і період відновлення інститутів, а також про традицію проведення різноманітних навчально-освітніх і культурних заходів на території університету.

   Із цікавістю молодь відвідала музей університету, а також медіалабораторію кафедри журналістики та мовної комунікації. Абітурієнти мали змогу записатися на відеокамеру, потім це переглянути. Демонстрували це студенти спеціальності «Журналістика» Олександра Мордавченко та Іван Січкар.
   У медіалабораторії гостей зустріли викладачі кафедри журналістики та мовної комунікації. Поговорили про навчальний процес майбутніх журналістів, перспективи працевлаштування наших випускників та особливості факультету та кафедри зокрема. Обговорили перспективи вступу, підготовку до НМТ потенційних абітурієнтів, їхні зацікавлення і навчання в умовах війни. Зокрема в.о. завідувачка кафедри Марина Іванівна Навальна наголосила на унікальній можливості наших студентів проводити практичні заняття в медіалабораторії та запропоновала взяти участь у майстер-класі та зробити власний відеозапис як майбутнього журналіста.

 

 
   На кафедрі культурології наші абітурієнти занурились у справжню атмосферу пісні і танцю. Викладачка кафедри Владислава Чайка запропонувала обрати пісню і заспівати разом із учнями, потім ще й продемонстрували танцювальну майстерність.

  

   День відкритих дверей на кафедрі культурології був яскравим на враження і радісні емоції абітурієнтів. Викладач кафедри Кавун В.М. запросив до творчої студії та показав, де зростають таланти НУБіП, а Невмержицька О.М. розповіла, що обираючи наш вуз – студенти можуть обрати на свій смак в якому з колективів кафедри продовжували розвивати творчий потенціал.
    Хвилювання та здивування відчули абітурієнти, коли викладач сольного співу Чайка В.В. запросила на головну сцену університету. Абітурієнти відчули себе справжніми зірками, коли звукорежисер Третяк О.С. ввімкнув музику та надав професійні мікрофони. Тут прозвучали пісні «Там, де ми є», «Одна калина». А потім почалася справжня імпровізація танцю під керівництвом викладача сучасного танцю Борзенкова В.О.

 

   Викладачі щасливі, що за цей короткий час змогли відволікти молодь від смутку війни і надихнути творити, навчатися і зробити вірний вибір разом з НУБіП України!
   Тим, хто готовий поринути у світ мов, щоб забезпечувати взаєморозуміння між носіями різних мов світу, доцент Валентина Стрілець та старший викладач Інна Конончук розповіли про особливості освітніх програм спеціальності «Філологія»: «Англійська мова та друга іноземна» й «Німецька мова та друга іноземна», а старший викладач Юлія Чернова запропонувала перевірити свої лінгвістичні знання і вміння через виконання інтерактивних завдань. Особливий інтерес у майбутніх філологів викликала лабораторія синхронного перекладу, яка дозволяє змоделювати реальні умови професійної діяльності усного перекладача. Можливість навчання за програмами подвійного диплома в Польші й Чехії та проходити стажування у Франції переконали абітурієнтів у ґрунтовностві підготовки до міжкультурної й міжмовної медіації.

 

 
   На день відкритих дверей до кафедри фізичного виховання завітало чимало абітурієнтів, яких зацікавило олімпійське та тренерське майбутнє. Під час зустрічі із провідними тренерами, майстрами спорту та практиками які працюють на кафедрі, хлопці та дівчатка виявили неабияку зацікавленість спортивним майбутнім. Багато питань було повʼязане щодо оновлених правил вступу на спеціальність 017 «Фізична культура і спорт» та особливості освітньої програми з орієнтуванням на сільську місцевість.

 

   Після загального ознайомлення із матеріально-технічною базою, у ігровій залі для абітурієнтів було проведено майстер клас з баскетболу та волейболу майстрами спорту та відповідальними за студентські збірні команди університету Оленою Буток, Іриною Євтушенко, Оленою Отрошко, Миколою Вишневським та Андрієм Стороженко. У залі карате Наталія Крупко ознайомила абітурієнтів із перспективами відбору до команди з чирлідингу. Сергій Вербицький та Віталій Андріяш.

   Підсумком зустрічі була дружня бесіда з учнями, у якій взяв участь заступник завідувача кафедри, доцент Сава Бринзак та завідувач кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент, майстер спорту України міжнародного класу з мініфутболу Микола Костенко.

   Умежах проведення профорієнтаційного роботи в НУБіП України за спеціальністю «Психологія» до Дня Відкритих дверей були організовані кафедрою психології такі заходи:
● Проведення цікавої вікторини «Моя професія – психолог» за допомогою програми Kahoot! (завідувач кафедри, к.пс.н., доц. Мартинюк І.А.).
Абітурієнти взяли участь у вікторині та дізналися багато цікавих фактів та тонкощів психології як науки.

● Тренінг формування професійної компетентності майбутніх психологів (завідувач кафедри, к.пс.н., доц. Мартинюк І.А.).
● Проведення експрес діагностики на професійну орієнтацію учнів.

(к.пс.н., доц. Омельченко Л.М., к.пс.н, доц. Олійник, к.пс.н, доц. Хижняк, д.пед.н., проф. Яшник С.В., д.пс.н., проф. Садова М.А.).
● Проведення екскурсії в ботанічному саду НУБіП України.

 
   Абітурієнти використали чудову можливість пройтися сонячним та квітучим садом,а також подивитися авдиторії на свіжому повітрі.
● Ознайомлення учнів з апітерапією (метод психотерапії в якому для профілактики та лікування хвороб використовують бджолині продукти) та проведення екскурсії на пасіці.
   Відкриваючи для себе світ психології, учні ознайомились з методом психотерапії – іпотерапією, в якому використовуюється техніка взаємодії з конями (проведення екскурсії на конюшні НУБіП України).

   Гості кафедри міжнародних відносин і суспільних наук прогулялися територією університету, почувши його історію від доцента кафедри Олени Кропивко. Познайомилися із виставкою спеціальностей на третьому поверсі головного корпусу. Власне на самій кафедрі міжнародних відносин і суспільних наук більш детальніше послухали про спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» й пограли в акроребус.    Спілкування проходило у затишній атмосфері, невимушено та весело.
   Традиційно щоосені й щовесни свої двері для майбутніх абітурієнтів відкриває кафедра педагогіки гуманітарно-педагогічного факультету, яка є випусковою для спеціальностей «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)», «Освітні, педагогічні, науки» («Педагогіка вищої школи», «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті»). Цього сонячного квітневого дня до нас завітали учні зі шкіл Київщини та м. Києва.
   Вітальним словом гостей зустрів очільник кафедри педагогіки Руслан Сопівник, який детально описав усі можливості, які абітурієнти отримають у разі вступу на спеціальності, в яких кафедра педагогіки є випусковою. Адже наші студенти мають унікальну можливість в одній бакалаврській програмі поєднувати вивчення як соціономічних, так і біономічних дисциплін; пройти навчання на різних освітніх та освітньо-наукових ступенях (від бакалавра до доктора філософії); навчатися за програмою подвійних дипломів; стажуватися за кордоном; реалізовувати себе в різних сферах (освітній, науковій, волонтерській, спортивній, культурно-мистецькій).

   Асистент кафедри Аліна Рахманіна провела гостям тренінг особистісного розвитку та лідерських якостей «Шлях до успіху». Він включав інтерактивну програму-інтенсив, спрямовану на розвиток ключових навичок та якостей, необхідних для досягнення успіху як у професійній, так в особистій сферах. Учасники тренінгу отримали можливість удосконалити свої комунікативні навички, емоційний інтелект та soft-skills; навчитися основам таймменеджменту, прийняття рішень; через практичні вправи, дискусії й особистий менторинг розкрити свій лідерський потенціал.

   Запрошені також відвідали кабінет віртуальної та доповненої реальності лабораторії інформаційно-комунікаційних технологій в освіті кафедри педагогіки, де професор Олександр Кучай продемонстрував, як в освітньому процесі застосовуються сучасні інформаційні технології навчання, віртуальна реальність та штучний інтелект.
   Серед абітурієнтів була розіграна лотерея «Приз переможця», головним подарунком якої стали сертифікати на безкоштовну участь у цікавих майстер-класах від викладачів кафедри педагогіки з написання мотиваційного листа для вступу до закладу вищої освіти, розвитку лідерських якостей, ораторського мистецтва та ін.
   Окрім кафедри педагогіки, учні відвідали й інші локації гуманітарно-педагогічного факультету. Фахівці кафедри соціальної роботи та реабілітації провели тренінг для тренування уваги та взаємодії в команді, а на кафедрі культурології гості поринули у мистецтво співу та танцю.

   Зустріч пройшла в дружній атмосфері. Гостей зацікавили можливості навчання за спеціальностями, які пропонує випускова кафедра педагогіки, про що засвідчила значна кількість запитань від учнів та їх вчителів.
   Абітурієнти гуртом відповідали за презентацію спеціальності «Соціальна робота. Консультування» (бакалаврат) та «Соціально-психологічна реабілітація» (магістратура) від кафедри соціальної роботи та реабілітації гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України. Як завжди чарівна Інна Іванівна Осадченко презентувала авторську методику шоколадо- та кавотерапія (дякую колезі Елена Ганоцкая за неймовірну допомогу!). Що цікаво: минулоріч були у фаворі саме вправи «Цукерка моєї мрії» та «Малюю бажання шоколадом», а цього року – «Малюю бажання кавою».

   Враження від університету в одинадцятикласників залишились дуже приємні, адже вони дуже класно провели час, відгукуючись із душею про наш чудовий університет.

   Абітурієнти зробили крок назустріч своїй мрії – відвідали НУБіП і обрали спеціальність!

 

Богдан Назаров,
заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook