ННІ лісового і садово-паркового господарства долучився до програми Президента України «Зелена країна»

9 квітня 2024 року
     Cпівробітники ННІ лісового і садово-паркового господарства взяти участь у реалізації програми Президента України «Зелена країна» долучившись до посадки лісу в Дніпровсько-Тетерівському державному лісомисливському господарстві.

     Весняна пора є важливим періодом для лісівничої спільноти України, адже це час відтворення лісових насаджень, створення молодих лісів, які у наступні 100 і більше років формуватимуть екологічну рівновагу довкілля та продукуватимуть різноманітні екосистемні послуги. Ліси покривають майже третину всієї суші на Землі, забезпечуючи життя незліченної кількості видів рослинного й тваринного світу. Ліси і людство пов’язані нерозривно. Не буде перебільшенням сказати, що існування людей майже неможливе без лісів, які не тільки є джерелом цінних лісових ресурсів та формування біорізноманіття, а й забезпечують продукування кисню і поглинання вуглекислого газу. Краса рідної природи розкриває і красу людської праці, народжує бажання зробити свій край ще прекраснішим.
     Прагнення долучитися до відтворення лісів Київщини, спонукало співробітників ННІ лісового і садово-паркового господарства, весняного сонячного суботнього дня, 6 квітня, взяти активну участь у реалізації програми Президента України «Зелена країна».

  У рамках згаданої програми за 5 років планується висадити 1 мільярд нових дерев, за 15 років – збільшити площу лісів на 1 мільйон гектарів. Що важливо, висаджування лісів не припиняється навіть під час війни. У межах суботнього заходу, співорганізатором якого виступило Дніпровсько-Тетерівське державне лісомисливське господарство, було висаджено понад 5 тис. дерев сосни звичайної та дуба звичайного.

     Процес створення лісових культур відбувався у теплій та радісній атмосфері, оскільки забезпечив залучення учасників різної вікової категорії, частина яких вперше приймала участь у лісовідновленні й отримала незабутні враження на все життя. Це чи не найкращий спосіб екопросвітницького виховання учнівської молоді та прищеплення поваги до нелегкої праці лісівників.

    До заходу також долучився випускник інституту, а нині воїн ЗСУ з позивним "Лісник", який підтвердив важливість процесу відтворення лісів в умовах війни. Саме зараз є розуміння того, ще це не просто висаджування дерев, це багаторічна традиція, яка уособлює філософію функціонування лісової галузі України.

 

     Навчально-науковий інститут лісового і садово-паркового господарства НУБіП України висловлює щиру подякую колективу Дніпровсько-Тетерівського державного лісомисливського господарства, його очільнику Олександру Хромуляку за чудову організацію заходу та плекання багатовікових лісівничих традицій, спрямованих на примноження й збереження лісових масивів Київщини.

Дирекція ННІ лісового і садово-паркового господарства

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook