Студенти кафедри готельно-ресторанної справи та туризму – призери Міжнародного конкурсу стартапів «TourSystemUkrChallenge»

9 квітня 2024 року

     Вперше, у цьому навчальному році здобувачі освітніх програм «Готельно-ресторанний бізнес» і «Туризм» опановували дисципліну «Стартап менеджмент» за професійної підтримки доцента кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Стретовича Олександра Анатолійовича.

  Студенти з цікавістю віднеслися до нового матеріалу і наполегливо почали втілювали власні ідеї по створенню стартапів. Атестацією отриманих знань став публічний захист здобувачами розроблених стартап-проєктів.
  Багато робіт виявилося цікавими та оригінальними. Найкращі ідеї, втілені у проєкти, а також стартапи розроблені здобувачами освітнього ступеня «магістр» під керівництвом Стретовича О.А., за рішенням комісії, були направлені для участі у першому турі Міжнародного конкурсу стартапів «TourSystemUkrChallenge». На конкурс, який проходив на базі Державного торговельно-економічного університету, надійшло 79 стартап-проєктів із 20 закладів вищої освіти для участі у фіналі за напрямами:
  1. «Start-up. Tour»;
  2. «Hotel. Start-up»;
  3. «Restaurant. Start-up».
  Оцінювали роботи експерти-практики: Бойко О. В., заступниця генерального директора ТОВ «Тревел Профешнл Груп»; Кондратенко Т. В., директорка ТОВ «АР-ТІ-ПІ» туристичного оператора «Vitiana»; Дворська І. В., генеральна директорка ТОВ «TRAVEL HUB»; Чернега О. М., кураторка проєкту цифровізації за напрямами туризм, культура та спорт в місті Києві; Голинський Т. Б., директор туристичного оператора ТОВ «Етнотур»; Опанащук Ю. Я.,  канд. екон. наук, доц., голова правління Асоціації готельних об’єднань та готелів міст України, заслужений працівник сфери послуг України; Мозгова Ю. О., менеджерка з розвитку персоналу «Ramada Encore Kyiv»; Міщенко О. М., керівниця міжнародного проекту Hotel Matrix; Холодова С. С., заступниця керівника служби приймання та розміщення ТОВ  «УКРХОТЕЛІНВЕСТ КОМПАНІ», готель  «Ibis Kyiv City Center»; Чуницька Л. П., заслужений працівник сфери послуг, акредитований суддя «World Assosiation of Chefs Societies»; Ланська В. Д., бренд-шеф-пекар компанії «Profitex Україна»; Сабіров О. В., головний технолог ТОВ «Mamamia»; Волков О. Г., президент Всеукраїнської асоціації гастрономічного туризму.
  Три проєкти наших студентів, за результатами публічного захисту стартапів у ІІ турі конкурсу, отримали переможні місця у різних номінаціях та нагороджені:
  Дипломом ІІ ступеня: Яковенко Андрій та Іванців Ярослав (здобувачі освітнього ступеня «Магістр» освітньої програми «Міжнародний туристичний бізнес») – за проєкт «Try&Trip VR».
  Дипломом ІІІ ступеня:
  • Теплюк Каріна та Мельник Анастасія (здобувачі освітнього ступеня «Магістр» освітньої програми «Готельно-ресторанний бізнес») – за проєкт «Готель Зооселя»;
  • Бурчак Катерина та Родинська Євгенія (здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» освітньої програми «Готельно-ресторанний бізнес») – за проєкт «Апарт-готель».
  Здобувачі, які вперше вивчали курс «Стартап менеджмент», а також «Інновації в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі», одним із результатів яких, стала розробка власних стартап-проектів, продемонстрували виняткові навички та творчий підхід, що дозволило їм стати призерами Міжнародного конкурсу.
  Успіх студентів є яскравим прикладом того, як знання та вміння, отримані в університеті, а також належна мотивація можуть бути використані для досягнення великих цілей.
  Кафедра пропонує іншим студентам відкрити для себе захоплюючу дисципліну «Стартап менеджмент» та використовувати її потенціал для розвитку власних ідей і проектів.
 
Вітаємо переможців і бажаємо подальшої реалізації стартап-проєктів!
Щиро вдячні науковому керівнику за професійну працю!
 
Світлана МЕЛЬНИЧЕНКО,
завідувач кафедри
 
Олександр Стретович,
доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook