Кафедра управління та освітніх технологій представила наукову спільноту НУБіП України на шостій Міжнародній науковій конференції «Цифрова економіка та інформаційне суспільство»

10 квітня 2024 року

Міжнародна наукова конференція «Цифрова економіка та інформаційне суспільство» зібрала вшосте академічну спільноту 9 та 10 квітня 2024 року в дистанційному режимі для обговорення актуальних питань розвитку цифрової освіти в умовах сьогодення.

Ініціатором конференції стала Сілезька Академія (Польща). Співорганізаторами проведення конференції стали Національний університет біоресурсів і природокористування України, Азербайджанський державний економічний університет, Академія прикладних наук – Вища школа управління і адміністрації в Ополє (Польща), Бердянський державний педагогічний університет, Братиславський університет економіки і менеджменту, Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку, Дослідницький центр ради жінок-дослідниць UNEC (Азербайджан), Інститут дослідження просторового розвитку, Інститут професійної освіти Національної академії педагогічних наук України, Люблянська школа бізнесу, Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» та Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка.

Науковців НУБіП України представляли наші колеги на чолі з завідувачем кафедри управління та освітніх технологій гуманітарно-педагогічного факультету, професором Сергієм Кубіцьким, а саме: доктор педагогічних наук, професор кафедри управління та освітніх технологій Ірина Шумілова, доктор педагогічних наук, професор кафедри управління та освітніх технологій Наталія Гречаник, магістранти ОПП та ОНП «Управління навчальним закладом» - Дмитро Жуков, Олександр Демченко, Дмитро Лобачевський, Дмитро Кобишев та Микола Гришков.

До роботи форуму долучилися освітяни, науковці, здобувачі вищої освіти та наукових ступенів з України, Словаччини, Польщі, Азербайджану, серед яких науково-педагогічні та педагогічні працівники закладів вищої, наукових установ; докторанти, аспіранти, здобувачі освітніх ступенів. Зустріч відбувалася як відеоконференція на платформі Zoom.

З вітальним словом до учасників форуму звернулися:ректор Сілезької академії, доктор філософії, професор Олександр Остенда, ректор Державного університету інтелектуальних технологій та комунікацій, доктор філософії, професор Олександр Назаренко; перший проректор Бердянського державного педагогічного університету, доктор педагогічних наук, професор Ольга Гуренко; проректор з інформаційного забезпечення та інноваційних технологій навчання Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем'янчука Андрій Ясінський; доктор філософії, доцент, заступник декана Люблянської школи бізнесу (Словенія) Катаріна Ашкерц Задравец та інші.

На пленарному зібранні прозвучали доповіді.

«Smart-концепція регіональної політики просторового розвитку в умовах діджиталізації» доктора економічних наук, професора Національного університету "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка" Ольги Комеліної. Науковиця підкреслила мету реалізації smart-концепції інноваційного просторового розвитку в умовах діджіталізації – відкритість і взаємодію. А також необхідність переосмислення процесів забезпечення конкурентних переваг регіону в контексті зміни парадигм світового соціо-еколого-економічного розвитку, стрімкого переходу від ринкової до інформаційної економіки, цифрової економіки, інтеграції і глобалізації, які змінюють пріоритети і важелі конкурентних відносин.

З науковою доповіддю «Вуглецево-ядерна трансформація» виступив доктор філософії, професор ANS-WSZiA Академія прикладних наук – Академія управління і адміністрації в Ополі Владислав Ворналкевич. Наголосив, що ядерний синтез це перспективне джерело енергії, і є важливим напрямком досліджень сучасної науки і техніки.

Доктор історичних наук, доцент Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка Сергій Лазоренко окреслив методологічні засади формування інформаційно-цифрової культури майбутніх фахівців сфери фізичної культури і спотру.

Кандидат економічних наук, доцент Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця Жанна Богдан представила теоретичне обґрунтування розвитку м’яких навичок студентів.

Доктор економічних наук, професор Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" Марина Мащенко зосередила увагу на формуванні стратегії інвестиційно-інноваційного розвитку підприємства в інформаційному суспільстві.

Досить цікавою і ґрунтовною була доповідь доктора філософії, професора Київського національного університету імені Тараса Шевченка Лідії Буцької  «Виклики війни для нашого здоров’я та освіти», яка представила і детально охарактеризувала корисні практики реабілітаційних заходів в умовах військового стану, підкреслила актуальність і значущість саморозвитку в умовах динамічних змін.

Робота конференцій триває за відповідними науковими секціями:

  • Секція 1. Становлення інформаційного суспільства: соціальні та гуманітарні аспекти.
  • Секція 2. Освітні та психологічні питання розвитку інформаційного суспільства.
  • Секція 3. Сучасні проблеми розвитку цифрової економіки.
  • Секція 4. Фізична культура, спорт та фізична реабілітація в епоху інформатизації суспільства.
  • Секція 5. Вивчення взаємозв’язків між штучним інтелектом та суспільством: узгодження та суперечності.
  • Секція 6. Здобуття освіти здоровя для «зеленого» та цифрового переходу.
  • Секція 7. Професійний розвиток педагогів в умовах цифрової трансформації суспільства.

За результатами роботи конференції буде опубліковано в червні 2024 р. електронні версії ДВОХ різних колективних монографій, які будуть оприлюднені на сайті Сілезької академії – https://cutt.ly/GK2etlw.

Під час підведення підсумків учасники конференції зазначили високий рівень її організації та проведення. Висловили подяку організаторам, спікерам, модераторам та учасникам за дуже актуальний, змістовний та надихаючий захід.

Учасники зазначили, що в надзвичайно дружній атмосфері відбулося продуктивне та емоційне спілкування. Також було висловлене побажання бути згуртованими, берегти один одного і цінувати кожну мить нашого життя.

Отже, наша Держава зможе вийти з кризи, якщо саме науковці будуть разом. На науковців сьогодні покладається особлива місія. Маємо працювати на перемогу і покращення життя кожного з нас. І тільки спільними зусиллями ми досягнемо того, чого маємо досягати! Світлого майбуття у нашому світлому майбутті! Бажаємо всім подальших нових наукових звершень разом!

Найскорішої нам перемоги в нашій Державі Україні!

Ірина Шумілова,
професор кафедри управління та освітніх технологій

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook