Гаранти освітніх програм з філології взяли участь у спеціальному вебінарі Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти

10 квітня 2024 року

 

  Акредитація освітніх програм та їх удосконалення є важливим питанням для усіх зацікавлених – від здобувачів до гарантів.
  Насамперед гарантів хвилює, як зробити програму затребуваною на ринку освітніх послуг, забезпечити її успішну реалізацію і досягнути задоволеності стейкголдерів. Тому гаранти освітніх програм з філології першого (бакалаврського) рівня Валентина Стрілець (ОП «Англійська мова та друга іноземна») і Наталія Ольховська (ОП «Німецька мова та друга іноземна») та другого (магістерського) рівня Юлія Маркова (ОП «Англійська мова та друга іноземна») і Наталія Білоус (ОП «Німецька мова та друга іноземна») взяли участь у вебінарі Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти «Формування якісної освітньої програми за спеціальністю 035 Філологія».
 
  Програма вебінару була дуже насиченою, цікавою і корисною. Олена Єременко, заступниця Голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, акцентувала у своєму виступі на кращих практиках філологічної освіти в аспекті вивчення іноземних мов. Вона навела приклади різних моделей освітніх програм і висловила деякі рекомендації щодо їх створення і змістового наповнення.
 
  Олександр Бондаренко, член ГЕР 03 «Гуманітарні науки», доцент Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка, директор перекладацької компанії ТОВ «Транслател», зосередив свою увагу на урахуванні стандарту вищої освіти під час формування освітньої програми. При цьому він підкреслив важливість формування технологічних компетентностей у сучасного перекладача.
 
  Керівниця відділу акредитації освітніх програм секретаріату Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Ганна Денискіна детально висвітлила основні аспекти підготовки до акредитації освітніх програм спеціальності 035 Філологія. Алла Корольова, проректорка Київського національного лінгвістичного університету, поділилась досвідом проходження акредитаційних процедур та організацією внутрішньої системи забезпечення якості освіти.
 
  На завершення вебінару доповідачі відповіли на численні запитання гарантів. Зустріч з представниками Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти у форматі вебінару, безумовно, сприятиме удосконаленню освітніх програм з філології, які пропонує наш університет, а відтак і підвищенню якості підготовки майбутніх філологів.
 
Світлана Амеліна,

завідувачка кафедри іноземної філології і перекладу 

 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook