Студенти факультету захисту рослин, біотехнологій та екології долучилися до акції з прибирання нацпарку «Голосіївський»!

11 квітня 2024 року

  11 квітня факультет захисту рослин, біотехнологій та екології разом зі студентами й науково-педагогічними працівниками долучилися до акції з прибирання національного природного парку «Голосіївський». Організаторами щорічної екоакції виступає адміністрація парку, яка збирає чимало небайдужих громадян — студентів, волонтерів, активістів, місцевих жителів для спільного прибирання території НПП «Голосіївський». Такого роду екоакції мають на меті формування культури чистоти, правильного поводження з відходами, відповідального споживання ресурсів, а також об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.

  Перед початком толоки співробітники парку Ольга Лаврик і Єлизавета Матвєєва, видали учасникам необхідні інструменти та провели детальний інструктаж, як поводити себе у разі виявлення різних загроз, в тому числі небезпечних та вибухонебезпечних предметів, кліщів тощо.  

 

 

  Студенти факультету різних груп та спеціальностей під керівництвом доцента кафедри екології агросфери та екологічного контролю Євгенія Бережняка, асистента кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин Ольги Статкевич, асистента кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна Данила Оліфера спільними зусиллями зібрали надзвичайно багато сміття, прибравши чималу кількість території дійшовши до лікарні «Феофанія». Традиційно, 90% зібраного сміття складають ПЕТ-пляшки, пластикові пакети, скляна тара.

 

 

 

  Екоакції неймовірно важливі для формування екологічної свідомості громадян, в тому числі студентів. Наше довкілля зазнає постійних ударів від рук країни-агресора, тому ми маємо піклуватися та підтримувати нашу природу, своїм прикладом показувати важливість її збереження. Нацпарк «Голосіївський» — це улюблене місце відпочинку, дім для червонокнижних тварин і рослин, місце історичних і культурних пам’яток, який ми маємо оберігати для майбутнього.

 

  Співробітники НПП «Голосіївський» Ольга Лаврик і Єлизавета Матвєєва висловили щиру вдячність студентам та науково-педагогічним працівникам факультету захисту рослин, біотехнологій та екології за допомогу в прибиранні парку. Вони зазначили, що наша співпраця є важливою для збереження довкілля! Ми, в свою чергу, щиро вдячні за організацію корисного й необхідного в наш час заходу, а також пишаємося студентами, які долучилися до прибирання парку «Голосіївський»!

Наталія Батрак

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook