Практико-орієнтоване навчання студентів у Великій Снітинці розпочалося

11 квітня 2024, 17:13

Минулого тижня студенти-журналісти мали зможу відвідати два навчально-дослідних господарства: Агрономічну дослідну станцію та Великоснітинське навчально-дослідне господарство.

У Великій Снітинці та на Агрономічній дослідній станції практику проходять студенти факультету ветеринарної медицини, а також вже як фахівці – виробничу практику проходить кілька студентів агробіологічного факультету.

Цікаво було спостерігати за ветеринарами, які вчаться накладати шви, проводити діагностику різноманітних захворювань, а також професійно здійснювати ультразвукову діагностику тварин.

У навчально-дослідному господарстві студенти знайомляться з особливостями ґрунтів, їх родючістю, сівозмінами, правилами внесення добрив. Керівники практики, досвідчені науково-педагогічні працівники нашого університету, під час практики розповідають їм про маловідомі факти вирощування різних сільськогосподарських культур, їх переробку і зберігання.

А для майбутніх ветеринарів тут є всі необхідні умови навчитися правильно доглядати і лікувати худобу.

– Для студентів факультету ветеринарної медицини – це унікальна можливість здобути необхідні навички, – зауважив заступник декана Юрій Жук. – Навчальна практика проходить відповідно до робочих програм, у яких прописані всі практичні компетенції, якими мають оволодіти практиканти. Науково-педагогічні працівники – керівники практики та працівники науково-дослідних господарств – їхні консультанти та порадники. Сучасні роботодавці хочуть брати на роботу вже підготовленого фахівця – наші бази практики дають можливість підготувати саме таких.

Практиканти мають змогу здобувати і покращувати свої навички за рахунок таких тритижневих практик. Вони також поділились своїми враженнями і зауважили, що були б дуже раді, аби така можливість випадала частіше.

 Про краще не можна і мріяти, – поділився враженнями студент Артем Поліщук. – Маємо сучасні умови практики, не кожен навіть роботодавець може похвалитися такими модернізованими засобами. Це дає нам змогу бачити тут унікальні випадки як захворювань, так і протоколів їхнього лікування. Це неоціненний досвід для майбутньої роботи!

А директор Агробіологічної станціі Юрій Росомаха зауважив, що дуже радіє, як бачить запал та мотивацію до роботи студентів, їхню згуртованість та зацікавленість.

 Студенти приїжджають до нас, маючи ґрунтовні теоретичні знання, та виконавши певні практичні завдання в умовах лабораторій, – продовжив Юрій Росомаха. – А тут реальні умови, тут виклики, з якими треба впоратися. Але в практикантів горять очі, вони хочуть працювати.  У них все обавʼязково вийде!

Нам надзвичайно було цікаво «познайомитись» з теличкою, яка народилася шляхом ембріотрансплантації. Фахівці розповіли, що поведінкою вона не відрізняється від інших тварин, але вирізняється зовнішністю – її маленька мордочка виглядає трохи інакше. Цим біотехнологічним методом успішно займаються науковці і викладачі кафедри акушерства, гінекології і біотехнології відтворення тварин факультету ветеринарної медицини університету.  Отже,  і студенти мають унікальну можливість у процесі навчання познайомитись з сучасними напрямками розвитку ветеринарної медицини.

Окремої уваги заслуговують умови проживання у гуртожитку, які нічим не поступаються за комфортом гуртожиткам на території університету - чисті, затишні кімнати, сучасна кухня, душові кімнати. Це усе додає бажання набиратись досвіду, практичних умінь і навичок.

Практико-орієнтовне навчання у ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція» та «Великоснітинське НДГ ім. О.В. Музиченка» для студентів різних факультетів НУБіП заплановане до кінця навчального року.

Вероніка Пушенко,
студентка спеціальності «Журналістика»
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook