Гостьова лекція як одна із ефективних форм взаємодії та співпраці між університетами

12 квітня 2024 року
  Обмін знаннями, методиками викладання, ідеями, досвідом – одні із визначальних ознак розвитку та вдосконалення. Співпраця між університетами, можливість академічної (студентської та викладацької) мобільності, участь у конференціях та написання спільних наукових праць – базові положення угоди про співпрацю між гуматарно-педагогічним факультетом (кафедрою міжнародних відносин і суспільних наук) НУБіП України та історичним факультетом Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.
     
  На запрошення завідувачки кафедри політології та філософії Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, к.політ.наук, доцентки Ольги Віннічук 08 квітня к.і.н., доцентка кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Наталія Шевченка прочитала гостьову лекцію студентам історичного університету на тему «Санкційна політика ЄС як засіб попередження та протидії конфліктних ситуацій».
     
  Тематика лекції викликала інтерес у колег та студентів. Протягом лекційного заняття студенти-історики, політологи та правники були не лише активними слухачами, а мали можливість подискутувати, поставити запитання лекторці, зрозуміти та розглянути шляхи і механізми обходу санкцій деякими країнами.
     
  В рамках візиту відбулася зустріч Наталії Шевченко з деканом історичного факультету к.і.н., доцентом Анатолієм Глушковецьким, з яким було обговорено можливості подальшої співпраці між факультетами. Заступник декана з наукової роботи та міжнародних зв’язків д.і.н., професор Олександр Комарніцький розповів про наукові видання факультету, а також продемонстрував цінні та рідкісні видання, книги, яким більше ста років, що зберігаються в архіві Кам'янець- Подільського національного університету імені Івана Огієнка.
     
  Надзвичайно цікавою була екскурсія Музеєм історії університету. Де представлені фото, предмети, трофеї які мають безпосереднє відношення до історії університету, його розвитку та здобутків. Серед відомих постатей та визначних подій було архівне фото на якому ректор Національного університету біоресурсів та природокористування України Станіслав Ніколаєнко, будучи Міністром освіти України, відвідав Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка.
     
  Дякуємо колегам за запрошення та об’єднуємо зусилля задля розвитку і вдосконалення освіти в Україні.
 
 

Наталія Шевченко,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Вікторія Хвіст,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook