Належний рівень електронного навчально-методичного забезпечення – головна мета тренінгу з підготовки ЕНК до атестації та переатестації

22 березня 2024 року

Підготовка електронного навчально-методичного забезпечення освітніх компонент підготовки здобувачів першого (бакалаврського0 і другого (магістерського ) рівнів вищої освіти завжди стоїть на порядку денному як керівництва Університету, так і його структурних підрозділів. Особливого значення це набуло після запровадження дистанційного навчання у зв’язку з карантином. а тепер з воєнним станом. Тому електронні навчальні курси , розміщені на навчально-інформаційному порталі НУБіП України Elearn, потребують постійного оновлення не лише відповідно до змін у навчальних планах, а й до потреб споживачів освітніх послуг.

Оновлення ЕНК, підготовка їх до атестації та переатестації завжди відповідальний процес, який потребує  і певної цифрової грамотності та компетентностей. Тому 21 березня 2024 року мною, як відповідальною особою за впровадження ІКТ на факультеті, було проведено тренінг для викладачів юридичного факультету з підготовки ЕНК до атестації та переатестації.

 

Щоб ефективно організувати його роботу колегам було запропоновано зареєструватися, сформулювати свої питання і обрати час для зустрічі. Оскільки тиждень видався завантаженим (інтенсивні обговорення ОП «Право»), ми все таки зустрілися після робочого дня і пройшлися по питаннях анкети. А питань було чимало: нові вимоги для атестації ЕНК, типові помилки при наповненні ресусрів, нововведення 2024 року, особливості інструментів "повторне використання курсу", "завершення курсу", "відзнаки", формування журналу оцінок, вбудовування презентацій до «Книги» з лекцією, журнал оцінок з  дисципліни, що викладається два семестри, вимоги до самостійної роботи, а саме обсяг завдань на 1 модуль, експорт/імпорт питань до банку питань з документу Word або просто дізнатися щось нове, здобути навички, які буду використовувати у своїй роботі.

Вечірня зустріч була конструктивною та плідною. Але це не означає, що нових питань не буде. Як свідчить досвід, вони виникають завжди. А це означає, що у травні ми зустрінемося знову.

 

Віра Качур,

відповідальна за впровадження ІКТ на юридичному факультеті

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook