На факультеті конструювання та дизайну відбулась наукова конференція

13 квітня 2024 року
11 та 12 квітня на факультеті конструювання та дизайну проходила ХXІІІ міжнародна наукова конференція науково-педагогічних працівників, наукових співробітників та аспірантів «Проблеми та перспективи розвитку технічних та біоенергетичних систем природокористування: конструювання та дизайн». Після привітальних слів декана факультету Зиновія Ружила на пленарному засіданні були представлені доповіді за результатами виконання наукових досліджень (дисертацій докторів філософії, наукових тематик тощо).
 
 
 
 
 
Про оптимізацію логістичних перевезень і розвиток складської мережі компаній MANN+FILTER та WIX+FILTER дистанційно доповівкерівник відділу збуту ТОВ «Манн+Хуммель ФТ Україна» Олег ПРОДЕУС. У своїй доповіді він торкнувся особливостей використання програмного забезпечення для планування виробничих процесів, логістики та збуту готової продукції, а також розповів як компанія успішно справляється із викликами, що пов’язані із ракетними ударами рашистів.
Нова конструкція запобіжної муфти гвинтового конвеєра та переваги її використання були представлені у доповіді доцента кафедри механіки Олександри ТРОХАНЯК. Крім того, вона представила базові аналітичні залежності, які дозволяють виконати інженерні розрахунки при виборі муфти.
Про виявлення причин утворення тріщин у залізобетонних конструкціях, їхню класифікацію та заходи профілактики їх утворення доповів старший викладач кафедри будівництва Микола УСЕНКО. Його доповідь мала практичне спрямування і містила значний об’єм графічної інформації.
Участь у роботі пленарного засідання приймали і аспіранти факультету конструювання та дизайну. Зокрема, аспірант кафедри конструювання машин і обладнання Ярослав ГУБАР доповів про результати розв’язання задачі оптимальної швидкодії при керуванні механізмом повороту баштового крана. У своїх дослідженнях він застосував новітні наукові підходи – так звані „м’які обчислення”.
 
 
Ще один аспірант цієї ж кафедри Олександр ЗАРІВНИЙ доповів про побудову математичної моделі пристрою для переміщення малогабаритних вантажів. Він детально зупинився на двох підходах, які він застосував для вирішення цієї науково-прикладної задачі: „чорна скриня” та „сіра скриня”.
Аспірант кафедри нарисної геометрії, комп’ютерної графіки і дизайну В’ячеслав ХРОПОСТ представив доповідь про врахування форми і об’єму металевої деталі при її деформуванні. На прикладі декількох таких задач він навів формульні залежності, які дають змогу раціонально виконати механічну обробку металевих заготовок для надання їм потрібної геометричної форми.
Присутнім на пленарному засіданні учасникам конференції було цікаво прослухати доповіді, а також відповіді доповідачів на численні запитання.
Конференція продовжила роботу 12 квітня у рамках шести секцій.
 
 
Бажаємо всім учасникам заходу наснаги, подальших успіхів у науковій роботі та нових і цікавих результатів!
 
 
Заступник декана з наукової роботи
Юрій Ромасевич  
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook