Дарина Риженко, студентка факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК переможниця Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт

13 квітня 2024 року

    На базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network  (об’єднання 110 закладів вищої освіти 12 країн Чорноморського регіону) та ISEKI-Food Association (Європейська Асоціація інтеграції харчових наук та інженерних знань у харчовій галузі) відбувся Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black Sea Science 2024».

     У рамках Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science» журі розглянуло наукову роботу Дарини Риженко (студентка НУБіП спеціальності «Громадське здоров’я» факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК). Студентка харчового факультету презентувала дослідження, присвячені інноваційним рішенням для покращення ментального здоров’я населення України.

     Конкурс проводиться з метою розширення міжнародних зв’язків, активізації наукової роботи студентів як найважливішого фактору формування фахівців та залучення студентів до участі у наукових програмах.

      До складу журі конкурсу увійшли 144 науковців, серед яких 92 з 23 зарубіжних країн – США, Німеччина, Швейцарія, Італія, Великобританія, Ангола, Бенін, Греція, Китай, Туреччина, Оман, Литва, Латвія, Словаччина, Естонія, Хорватія, Казахстан, Польща, Грузія, Румунія, Азербайджан, Болгарія та Молдова. Варто відзначити, що до участі в першому етапі конкурсу на розгляд висококваліфікованого журі було прийнято 358 робіт з українських та зарубіжних закладів вищої освіти – університетів Литви, Німеччини, Сербії, Польщі, Румунії, Грузії, Казахстану, Болгарії, Молдови та Узбекистану.

      Другий етап конкурсу тривав з 21 по 29 березня 2024 р. Zoom video конференція та захист наукової роботи відбувався в умовах екстреного відключення світла, через значні пошкодження після ранкового обстрілу енергооб'єктів Одещини та міста Одеси.

      За результатами другого етапу Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science 2024» за напрямом «Туризм та готельно-ресторанна справа», за результатами презентації і доповіді, журі прийняло рішення щодо визначення переможців та прийняло рішення присудити перше місце Дарині Риженко. 

      Дослідження студентки  НУБіП  Риженко Дарини  «DEVELOPMENT OF THE CONCEPT FOR AN INNOVATIVE DINING ESTABLISHMENT USING THE EXAMPLE OF AN ANTI-STRESS CAFÉ» присвячено інноваційним рішенням у сфері ресторанного бізнесу, а саме збереженню та покращенню соціального благополуччя, при якому людина може реалізувати власні здібності, протистояти життєвим стресам. Наукову роботу виконано та захищено виключно англійською мовою. Члени висококваліфікованого журі високо оцінили представлену наукову роботу, відзначивши її актуальність, наукову новизну та практико-орієнтований характер. За результатами Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science 2024»  студентку   нагороджено іменним сертифікатом.

      До Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science 2024» студентку готувала науковий керівник – кандидатка технічних наук, доцентка кафедри стандартизації, сертифікації сільськогосподарської продукції НУБіП Тетяна Бровенко. Tетяна Вікторівна є розробником Стандартів вищої освіти за напрямом 241 «Готельно-ресторанна справа», членом науково-методичної підкомісії МОН України за напрямом 241 «Готельно-ресторанна справа», секретарем комісії Науково-методичної комісії транспорту та сервісу сектору вищої освіти Науково-методичної ради МОН України, членом редколегії наукового фахового журналу «Таврійський науковий вісник. Вона є автором та співавтором понад 200 наукових та навчально-методичних праць, з них  – 8 монографій, 1 навчальний посібник з грифом МОН України, 1 збірник рецептур, 11 патентів України. Студенти завжди з задоволенням відвідують її заняття, бо на них там чекає багато цікавого.

      Щиро вітаємо талановиту студентку та її наукового керівника! Ваші здобутки – на благо відновлення нашої прекрасної України. Зичимо нових досягнень та вагомих здобутків у наукових пошуках! Безмежно дякуємо воїнам ЗСУ за можливість навчатися та навчати. 

 

Альона Альтанова,
доцент кафедри громадського
здоров’я та нутриціології

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook