Вітаємо переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з напряму «Економічна аналітика та статистика»

12 квітня 2024, 14:00

 Згідно листа державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» від 06.11.2023р. № 21/08-1948 «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади та Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2023/2024 навчальному році» та наказу ректора НУБіП України від 23.02.2024 р. №144 «Про проведення І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2023/2024  навчальному році» 12 квітня 2024 року кафедрою статистики та економічного аналізу проведено І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з напряму «Економічна аналітика та статистика» в очному форматі.

Метою конкурсу є розвиток інтелектуального потенціалу талановитої молоді; активізація та підтримка наукової роботи студентів як найважливішого фактора формування фахівців нового типу; стимулювання їх інтересу до дослідницької роботи, участі у наукових програмах, проектній, конструкторській та інших формах науково-дослідної діяльності; оволодіння ними інноваційними технологіями.

Результати наукових робіт, підготовлених студентами 2, 3 курсів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальностей 051 «Економіка», 071 «Облік і оподаткування» спільно з науковими керівниками, було заслухано та обговорено створеною комісією на чолі з в.о. завідувача кафедри статистики та економічного аналізу доцентом Андрієм Музиченко.

Переможцями І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з напряму «Економічна аналітика та статистика» цьогоріч стали:

1 місце - Кравець Дарина, студентка економічного факультету, 3 курсу, 4 групи (спеціальність 071 «Облік і оподаткування», ОПП «Аналітичне та обліково-правове забезпечення бізнесу»).

Тема наукової роботи «Зелена енергетика України: аналіз стану та перспективи».

Науковий керівник: канд.екон.наук, доцент Андрій Музиченко.

 

За результатами проведеного дослідження Кравець Дарини «Зелена енергетика України: аналіз стану та перспективи» встановлено, що майбутнє «зеленої» енергетики в Україні є перспективним та динамічним. Природні умови, такі як сприятливий клімат та потенціал сонячних і вітрових ресурсів, роблять країну ідеальним місцем для виробництва «зеленої» енергії.

місцеРухаленко Анастасія, студентка економічного факультету, 2 курсу, 1 групи (спеціальність 051 «Економіка», ОПП «Економіка підприємства»).

Тема наукової роботи «Аналітико-прогностична оцінка виробництва зернових культур в Україні».

Науковий керівник: канд.екон.наук, доцент Алла Чухліб.

 

Наукова робота Рухаленко Анастасії «Аналітико-прогностична оцінка виробництва зернових культур в Україні» присвячена теоретико – методичним та прикладним питанням економіко-статистичного аналізу виробництва зернових культур в Україні та його прогностичної оцінки. Оцінено сучасний стан, тенденції та перспективи розвитку зерновиробництва, визначено його ступінь залежності від ендогенних та екзогенних чинників, здійснено прогностичні розрахунки зерновиробництва на основі побудованих адекватних трендових моделей.

місце - Атаманчук Єлизавета, студентка економічного факультету, 2 курсу, 3.2 групи (спеціальність 071 «Облік і оподаткування», ОПП «Аналітичне та обліково-правове забезпечення бізнесу»).

Тема наукової роботи «Статистичний аналіз розвитку підприємств малого бізнесу в Україні».

Науковий керівник: канд.екон.наук, доцент Михайло Гузь.

 

Наукова робота Атаманчук Єлизавети «Статистичний аналіз розвитку підприємств малого бізнесу в Україні» присвячена дослідженню динаміки зміни кількості діючих суб’єктів господарювання за 2010 – 2022 роки та зміни частки фізичних осіб-підприємців у загальній кількості підприємств за аналогічний період, виявленню тенденції зміни обсягів реалізованої продукції суб’єктів господарювання та підприємств малого бізнесу.

 

 

Комісія високо оцінила підготовлені наукові роботи учасників

І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з напряму «Економічна аналітика та статистика» й побажала подальших здобутків і звершень на науковому шляху.

 

 

Андрій МУЗИЧЕНКО,

в.о. завідувача кафедри статистики та

 економічного аналізу,

Алла ЧУХЛІБ,

доцент кафедри статистики та

 економічного аналізу

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook