Весняні зустрічі на факультеті інформаційних технологій

15 квітня 2024, 11:01

Краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Цією відомою тезою керувались учні 10 класу столичного ліцею «Наукова зміна», коли разом із куратором Наталією Шипко відгукнулись на запрошення Олени Кузьмінської, професорки кафедри інформаційних систем і технологій, та відвідали наш факультет.

Тепла, цікава зустріч, саме так назвали її ліцеїсти, адже в теплий весняний день, а це було 11 квітня 2024 року, вони потрапили в теплу атмосферу факультету інформаційних технологій. Теплий чай із смаколиками додав невимушеності у спілкуванні за круглим столом разом з Оленою Глазуновою, деканом факультету, Максимом Мокрієвим, керівником центру дистанційних технологій навчання, Михайлом Швиденком, завідувачем кафедри інформаційних систем і технологій.

Олена Глазунова представила школярам особливості та перспективи навчання за освітніми програмами, за якими здійснюється підготовка фахівців на факультеті інформаційних технологій НУБіП України. Максим Мокрієвтехнічне забезпечення та цифрове освітнє середовище підтримки навчання студентів, а Михайло Швиденкопереваги навчання за освітньою програмою 126 «Інформаційні системи і технології».

Короткі, але змістовні представлення викликали численні запитання учнів, відповіді на які ліцеїсти змогли одержати, в тому числі, й у процесі невеличкої екскурсії лабораторіями факультету. Валентина Корольчук, заступник декана з організаційної роботи, яка і провела таку екскурсію, пояснювала про призначення окремих навчальних лабораторій, програмне забезпечення, яке використовується для підготовки майбутніх фахівців на факультеті, формати партнерства факультету з провідними ІТ-компаніями та університетами України та світу. Не оминули увагою й студентське життя, де кожен може реалізувати власний науковий, спортивний чи творчий потенціал.

В деяких лабораторіях, а це були лабораторії кафедри комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки, ліцеїсти затримались надовго. Саме тут вони мали можливість поспілкуватись із студентами нашого факультету та «потестити» технології, доступні нашим студентам для навчання та досліджень.

 

Більше того, не лише «потестити», але й одержати невеличкі сувеніри про факультет, зроблені власними руками за допомогою 3D-принтера.

Завершальним акордом зустрічі стала прогулянка нашим чарівним ботанічним садом.

 

Дякуємо нашим захисника і захисницям та можливість навчатись, спілкуватись та будувати плани на майбутнє!

 

Олена Кузьмінська,
професорка кафедри інформаційних систем і технологій

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook