Практичний воркшоп стейкхолдера Mazars in Ukraine для здобувачів спеціальності «Облік і оподаткування»

15 квітня 2024 року
    У рамках Договору про співробітництво (стратегічне партнерство) між НУБіП України і ТОВ «Аудиторська фірма «МАЗАР-УКРАЇНІ» (Mazars in Ukraine) за сприяння декана економічного факультету Анатолія Діброви проведено практичний воркшоп для бакалаврів ОПП «Облік і аудит» та ОПП «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу», а також магістрів ОП «Облік і аудит».
    До заходу долучились також завідувачі та НПП кафедри обліку та оподаткування і кафедри статистики та економічного аналізу.
    Рекрутер аудиторської фірми Анна КУЗОВАЯ, молодший аудитор Сергій КУДЛАЙ (випускник магістратури НУБіП України, а нині – аспірант
ОНП «Економіка підприємств та галузей національного господарства»), HR Specialist Юлія ЛЕВЦОВА залучили здобувачів до «подорожі захоплюючим світом аудиту».
    В рамках тематичного воркшопу бакалаври і магістри мали нагоду познайомится з компанією Mazars Ukraine. Рекрутерка Анна КУЗОВАЯ проінформувала, що наразі «…Mazars присутній у понад 100 країнах і територіях та об’єднує понад 50000 професіоналів й допомагає клієнтам максимально використовувати свої бізнес-можливості та працювати впевнено».

   Сергій КУДЛАЙ розповів про виняткові та індивідуальні послуги з аудиту і бухгалтерського обліку, а також податкові, фінансові, консалтингові та юридичні послуги які надає Mazars. Цікавинкою стала інформація про кар’єрні можливості для студентів в Mazars Ukraine, їх корпоративну культуру, про навчання та курси, в т.ч. з англійської мови, менторство від старших колег, про можливість отримати практичні навики при роботі з клієнтами з різних сфер бізнесу, в тому числі й аграрного.
    Проте найбільше враження справила на студентів практична частина вокршопу, за допомогою якої вони поринули у сферу аудиту і відчули на мить себе практикуючими аудиторами. Бакалаври і магістри з неприхованою зацікавленістю відпрацьовували застосування аналітичних процедур аудиті з використанням можливостей Microsoft Excel для обробки даних: аналізували чистий дохід підприємства в розрізі продукції за декілька років; обговорювали для якої продукції відбулись найбільші зміни та їх причини; командно намагались пояснити основні зміни собівартості реалізованої продукції у розрізі статей витрат за декілька років; здійснювали помісячний аналіз зміни доходу та собівартості продукції за два роки.
 

    Найактивніші учасники воркшопу – Анна АТАМАНЮК, Олександра КРИВОНІС, Тарас РУДЬ, Валентин ШКУРЕНКО отримали визнання справжніх аудиторів, а ще – фірмові призи Mazars Ukraine.
    Окрім того, виконуючи таку рутинну роботу здобувачі бакалаврського та магістерських рівнів вищої освіти мали можливість почути від спікерів про їх практичний досвід використання технологій на основі штучного інтелекту, які сприяють прискоренню збору і аналізу великих обсягів інформації і, найголовніше – зниженню трудомісткості аудиторських процедур й підвищення довіри клієнтів до аудиторів.

   Здобувачі та науково-педагогічні працівники економічного факультету НУБіП України щиро вдячні компанії Mazars Ukraine і, зокрема, її професіональним співробітникам Анні КУЗОВІЙ, Сергію КУДЛАЮ, Юлії ЛЕВЦОВІЙ за цікаву інтерактивну зустріч, яка об’єднала студентів, викладачів і практиків для досягнення спеціалізованого результату та підтвердила гнучкість, ефективність і сучасність такого формату навчання.


Наталія КУЗИК,
доцент кафедри обліку та оподаткування

Леся ВОЛЯК,
заступник декана економічного факультету,
доцент кафедри статистики та економічного аналізу

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook