Обговорення навчальних планів та ОНП 033 «Філософія» на 2024-25 навчальний рік на засіданні проєктної групи

12 березня 2024 року

 11 березня 2024 року відбулося обговорення ОНП PhD «Філософія», на яке були запрошені члени проєктної групи та стейкхолдери.
На зустрічі були присутні: Додонова Віра Іванівна, доктор філософських наук, професор, професор кафедри філософії та міжнародної комунікації - керівник робочої групи (гарант ОНП), Культенко Валентина Павлівна, кандидат філософських наук, доцент, завідувачка кафедри філософії та міжнародної комунікації, Майданюк Ірина Зіновіївна, доктор філософських наук, професор, завідувачка кафедри культурології, Гольцов Андрій Геннадійович, доктор політичних наук, доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації, Гейко Світлана Миколаївна, кандидат філософських наук, доцент, доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації, Гардашук Тетяна Василівна, доктор філософських наук, професор, завідувачка відділом логіки і методології науки Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України, Шеховцова – Бурянова Вікторія Анатоліївна -здобувач освіти.
На засідання проєктної групи запросили доктора філософських наук, професора, провідного наукового співробітника відділу логіки і методології науки Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Володимира Івановича Кузнєцова, Тамащука Яна Миколайовича, Деріда Костянтина Миколайовича, Кулебякіна Георгія Анатолійовича - здобувачів ОНП «Філософія».
Під час зустрічі обговорювали зміни та затвердження ОНП, НП для денного та заочного відділення на 2024 -2025 навчальний рік.

 

 З вступним словом виступила гарант ОНП PhD «Філософія» Віра Додонова, яка зазначила, що в минулому навчальному році відбулися зміни у плануванні навантаження для денної і заочної форми навчання в аспірантурі, а також зміна пропорцій у співвідношенні лекційних і семінарських занять. Це змінило якість освітнього процесу на програмі на краще. При удосконаленні ОНП постійно враховуються зауваження і побажання рецензентів. Наша ОНП користується популярністю серед майбутніх здобувачів, оскільки вже другий рік поспіль на вступній кампанії було зареєстровано 4 кандидатури на вступ на програму. На наступний навчальний рік з метою удосконалення ОНП PhD «Філософія» та увідповіднення до стандарту університету в галузі підготовки спеціалістів третього рівня акредитації пропоную змінити форму контролю вибіркових дисциплін з заліку на екзамен. Друга пропозиція стосується складу проєктної групи в зв’язку з закінченням навчання в аспірантурі В.А.Шеховцової-Бурянової. Пропоную внести кандидатуру здобувача першого року навчання Тамащука Я.М. до складу проєктної групи ОНП «Філософія».

 З пропозицією виступив провідний науковий співробітник відділу логіки і методології науки Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України, д. філос. н., проф., Володимир Кузнєцов, який запропонував урахувати сучасні розробки з проблем філософії, логіки і методології науки та внести деякі зміни в робочу навчальну програму з курсу «Філософія науки».

 Завідувачка відділом логіки і методології науки Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України д. філос. н., проф. Тетяна Гардашук, зазначила про необхідність оновлення наукових матеріалів на ОНП і рекомендувала залучати наукові доробки професорів відділу логіки і методології науки та також інших провідних зарубіжних та вітчизняних фахівців.


 Завідувачка кафедри к.філос.н. Валентина Культенко, запропонувала взяти до уваги розробки представників сучасної української філософії в галузі філософії, логіки та методології науки, зокрема, монографію В.І. Кузнєцова та О.М. Габовича «Філософія наукових теорій. Нарис перший: назви та реалії» та впроваджувати їх у навчальний процес при читанні лекцій з «Філософії науки» для аспірантів.

 Аспірантка 4 року навчання Вікторія Шеховцова-Бурянова озвучила результати соціологічного опитування здобувачів освіти за навчальний рік та наголосила на тому, що аспіранти позитивно оцінюють рівень викладання на ОНП« Філософія».

 
 

 За результатами обговорення було ухвалено:
1. Клопотати перед кафедрою філософії та міжнародної комунікації та вченою радою гуманітарно-педагогічного факультету внести зміни до ОНП 033 «Філософія», затвердити НП для денного та заочного відділення на 2024-2025 навчальний рік.
2. Внести до складу проєктної групи ОНП «Філософія» аспіранта першого року навчання Тамащука Я.М.

 

Гарант ОНП PhD «Філософія»,
доктор філософських наук, професор Додонова В.І.

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook